Timetable
Description
Seminaarityöskentelyn vuoksi osallistujien määrä on rajoitettu 12:een. Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä WebOodissa on opiskelijan pääainetta ja motivaatiota selvitteleviä ennakkokysymysiä, joiden perusteella osallistujat valitaan.
Opintojakson suorittaminen edellyttää Johdatus kulttuuriperinnön tutkimukseen -kurssin suorittamista. Suositellaan myös Kulttuuriperintökohteet ja -aineistot -kurssin suorittamista.
Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa hankkia tutkimuskirjallisuudesta ja kuva-arkistoista aineistoja ja prosessikirjoittamisen keinoin laatia niistä populaareja kokonaisuuksia. Hänellä on alustavat valmiudet työskennellä digitaalisissa kulttuuriperintöprojekteissa, ja hän kykenee käsittelemään tekstejään ryhmässä sekä antamaan rakentavaa vertaispalautetta toisille.
Opintojakso suositellaan suoritettavaksi 1-3. opiskeluvuotena.
Kurssilla tutustutaan humanistisen tiedon ja kuva-arkistojen jalostamiseen verkkosovellukseksi sekä tieteen popularisointiin. Kurssilaiset osallistuvat Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran toteuttaman Wiipuri-portaalin (http://wiipuri.fi/) sisällöntuotantoon. Popularisointia ja digitaalipohjaista kulttuuriperintötyötä esittelevien luentojen jälkeen opiskelijatluovat itsenäisesti sisältöjä portaaliin, joita työstetään seminaarimuotoisesti.
Opetus koostuu lähitapaamisista ja luennoista (6 h) sekä seminaarityöskentelystä (15 h) sekä tekstien kirjoittamisesta ja kuva-aineistojen valikoinnista. Kirjallisista- ja kuvallisista suorituksista sisältöineen ja laajuuksineen sovitaan kurssin aikana opettajan kanssa. Tekstien jakamisessa ja käsittelyssä käytetään Moodle-alustaa.
Hyväksytty/hylätty.
Ei pakollisia edeltäviä opintoja. Lähitapaamisissa 80 %:n läsnäolopakko.