Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Enrol
2.5.2019 at 00:01 - 20.9.2019 at 23:59

Timetable

Here is the course’s teaching schedule. Check the description for possible other schedules.

DateTimeLocationInfo
Wed 13.11.2019
13:30 - 17:00
Jessie Kelley
Thu 14.11.2019
09:00 - 17:00
Jessie Kelley
Fri 15.11.2019
09:00 - 16:30
Jessie Kelley

Description

Aimed at the KLTO doctoral candidates who have not completed this course yet.

This practical course helps doctoral students to define the basic message of their scientific paper, their target audience. We will also learn about style rules, basic sentence structure, paragraph structure and organization of key sections in the paper. The intensive course enables doctoral candidates to immerse in their writing while getting group support from peers and helpful tips at the workshop sessions.

The course can be completed at any stage of studies, organised in the fall / spring term

Note! This course is aimed at PhD candidates in Clinical research (KLTO)

WEDNESDAY / Day 1

13:30 — welcome & introductions

13:45 — writing warm up, setting goals

14:00 — writing (90 min)

15:30 — afternoon break & snacks

16:00 — writing (60 min)

17:00 — end.

THURSDAY / Day 2

9:00 — doors open

9:15 — warm-up & planning

9:30 — writing (90 min)

11:00 — break: walk

11:30 — lunch

12:30 — writing (60 min)

13:30 — break: guided yoga

14:00 — writing (90 min)

15:30 — break

16:00 — writing (60 min)

17:00 — end.

FRIDAY / Day 3

9:00 — doors open

9:15 — warm-up & planning

9:30 — writing (90 min)

11:00 — break: walk

11:30 — lunch

12:30 — writing (60 min)

13:30 — break: guided yoga

14:00 — writing (90 min)

15:30 — break

16:00 — taking stock, outputs, feedback, plans

16:30 — end.

Group workshops, lectures, independent writing time

Pass / Fail

Intensive 3-day workshop/ retreat

Kelley Jessie, Keski-Rahkonen Anna