Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Enrol

Timetable

Here is the course’s teaching schedule. Check the description for possible other schedules.

DateTimeLocation
Tue 12.1.2016
16:30 - 19:45
Sat 16.1.2016
09:00 - 13:45
Tue 19.1.2016
16:30 - 19:45
Thu 21.1.2016
16:30 - 19:45

Registration and fee

45 euroa

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUTUMINEN alkaa 17.11.2015 klo 10.00

Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Description

Opiskelija ymmärtää oppimisen, kasvun ja kehityksen perusteet koulukontekstiin sovellettuna mukaan lukien esi- ja alkuopetus.

  • Perehdytään siihen, mitä kasvatuspsykologia on.
  • Tutustutaan motivaatioon ja emootioon liittyviin käsitteisiin.
  • Tutustutaan siihen, miten yksilölliset erot vaikuttavat oppimisprosessiin ja millaiset attribuutiot rakentavat ja tukevat kasvua.
  • Perehdytään siihen, miten saadaan vuorovaikutus suotuisaksi suuressa ryhmässä: opitaan aktivoivia, osallistavia ja opiskelijalähtöisiä työtapoja.
  • Perehdytään opiskelustrategioihin ja metakognition merkitykseen oppimisessa.
  • Syvennytään sosiokulttuuriseen näkemykseen oppimisesta kuten yhteisöllisyyteen, toimijuuteen, kaikkiallisuuteen ja osallisuuteen sekä välineiden merkitykseen.

Opintojakso kuuluu kasvatustieteen (luokanopettaja) perusopintoihin (25 op) ja kasvatustieteen (varhaiskasvatus) perusopintoihin (25 op).

Luennot 22 t ja tentti, jossa suoritetaan myös kirjallisuus

Luennot ovat yhteiset Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston kasvatustiede (luokanopettaja) ja kasvatustiede (varhaiskasvatus) perusopintojen ryhmien kanssa.

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia, joten tarkista opetuspaikka opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua. Tarkista opetustilojen osoitteet ja Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyys. Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Moodle
Opintojaksolla on käytössä opetuksen tukena verkko-oppimisympäristö Moodle. Sivut avautuvat: ti 12.1.2016.
Löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta. Saat tiedot myös sähköpostitse.

Tenttipäivät: ke 10.2.16 klo 17-20, ke 23.3.16, ke 27.4.16 klo 17-20

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa. Tutustu tenttiohjeisiin. Tarkista tenttipaikka ennen tenttiä.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Hakkarainen, K. Lonka, K. & Lipponen, L. (2004). Tutkiva oppiminen: Järki, tunteet ja kulttuuri oppimisen sytyttäjinä. WSOY.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

Opintojakso on osa Kasvatustieteen perusopinnot (luokanopettaja) (25 op) ja Kasvatustieteen perusopinnot (varhaiskasvatus) (25 op) -kokonaisuuksia.