Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Enrol

Description

Opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lapsista ja nuorista ja heihin liittyvistä instituutioista.

Opintojaksossa lasten ja nuorten asemaa, toimintaa ja kansalaisuutta koskevaa tutkimusta tarkastellaan kriittisesti. Yhteiskunnan toimintaa ja sen instituutioita arvioidaan suhteessa lapsiin ja nuoriin. Opiskelija osaa etsiä ja arvioida tietoa lasten ja nuorten asemasta, toiminnasta ja hyvinvoinnista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Suoritustapa: Verkkokurssi, joka sisältää luentotallenteiden kuuntelua, kolme verkkokeskustelua sekä lopputyönä esseen (5-10 sivua)

1. Aloituskeskustelu: Miten ymmärrät lapsuuden ja nuoruuden? 13.1.- 25.1.15

2. Kaksi teemakeskustelua: 26.1. - 8.2.:
- Instituutiot-keskustelu
- Nuorten vapaa-aika -keskustelu
3. Esseen (5-10 sivua) viimeinen mahdollinen palautuspäivä 1.3.

Verkko-oppimisympäristö Moodle:

Opintojaksolla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, johon pääset tästä 13.1.2015 alkaen.  

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen. Saat linkin ja kurssiavaimen myös sähköpostitse pari päivää ennen opintojen alkua.

Lisätietoa verkko-opiskelusta.  

Oppimateriaali ja Kirjallisuus:

Elina Pekkarinen, Kaisa Vehkalahti ja Sami Myllyniemi. Lapset ja nuoret instituutioiden kehyksissä. Nuorten elinolot -vuosikirja 2012. Nuorisotutkimusverkosto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Valtion nuorisoasian neuvottelukunta, Helsinki. Julkaisu ladattavissa sivustolta http://www.tietoanuorista.fi/wp-content/uploads/2013/05/elinolot-vuosikirja-2012.pdf

Muu opettajan ilmoittama kirjallisuus löytyy Moodlesta.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Verkkokurssi

 

Opettajan ilmoittama kirjallisuus sekä teos

Elina Pekkarinen, Kaisa Vehkalahti ja Sami Myllyniemi. Lapset ja nuoret instituutioiden kehyksissä. Nuorten elinolot -vuosikirja 2012. Nuorisotutkimusverkosto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Valtion nuorisoasian neuvottelukunta, Helsinki.   Julkaisu ladattavissa sivustolta http://www.tietoanuorista.fi/wp-content/uploads/2013/05/elinolot-vuosikirja-2012.pdf

 

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua viimeisen tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa ti 18.11.14 klo 10.00

Maksu 50 euroa
Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.
Kirjatentteinä suoritettaviin opintojaksoihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 vuorokautta ennen tenttipäivää. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös tentittävä kirjallisuus.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

 

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

 

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.  

Opettaja: dos, VTT Tarja Tolonen

Opintojakso sisältyy Lapsuuden- ja nuorisotutkimuksen opintokokonaisuuteen 25 op ja on kokonaisuuden ainoa pakollinen jakso.