Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Enrol

Registration and fee

75 euroa

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 26.11.2015 asti. Perustutkinto-opiskelijat ottakaa erikseen yhteys opintosihteeriin

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Voit ilmoittautua joko opintokokonaisuuteen tai yksittäisille opintojaksoille (katso jaksojen/kokonaisuuden opinto-ohjelmat)

Description

Opintojakso sopii kaikille lapsen oikeudellisesta asemasta kiinnostuneille.

Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijat voivat hakea kurssin hyväksilukua oikeustieteellisen tiedekunnan perhe- ja jäämistöoikeuden valinnaisiin aineopintoihin. HUOM! Tämän hetkisen tiedon mukaan tätä kurssia ei huomioida oikeustieteellisen tiedekunnan väylähaussa.

Kurssilla paneudutaan lapsen perheasemaan liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten isyyteen ja vanhemmuuteen, lapsen huoltoon ja tapaamisoikeuteen sekä ihmisoikeuksien ja lapsenoikeuksien merkitykseen. Kurssin näkökulma on laajasti oikeustieteellinen, eli huomion kohteina ovat oikeudellinen sääntely ja käytännöt. Kurssilla opastetaan myös lukemaan ja analysoimaan oikeudellisia ratkaisuja lapsen aseman kannalta.

Järjestetään vuosittain vaihtuvia opintojaksoja:

  • Perhe-elämän suoja ja lapsen oikeudet perhepiirissä 5 op
  • Nuorten poliittinen kulttuuri 5 op (asiantuntijaluentosarja) 5 op

Kurssi koostuu luentotallenteista, itseopiskelumateriaaleista, sekä niihin liittyvistä kysymyksistä ja oikeustapausten analysoimisesta.
Kurssin suoritusmuotona on strukturoitu oppimispäiväkirja, johon sisältyy eri osioiden tehtäviä sekä omaa pohdintaa.

Moodle
Opintojakso on verkkokurssi, joka toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä. Sivut avautuvat: 5.11.2015. Lisätietoa verkko-opiskelusta.
Löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta. Saat tiedot myös sähköpostitse.

Oppimispäiväkirja palautetaan verkko-oppimisympäristöön 10.12.2015 tai 28.1.2016

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso arvostellaan numeroasteikolla 0-5: 0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet). Osasuoritukset ovat Moodlessa.

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs), Fabianinkatu 33.
http://www.avoin.helsinki.fi/yhteystiedot.htm#asiakaspalvelu

yliopistonlehtori, VTL Kari Paakkunainen