Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Registration and fee

Kurssille osallistutaan kirjautumalla mooc-ympäristöön osoitteessa mooc.helsinki.fi. Osallistua voi haluamallaan tavalla: vierailijana, rekisteröityneenä osallistujana ja/tai suorittamalla tentin, jolloin saa suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin (ks. tarkemmin kohta Toteutus ja työtavat). Kurssialueelle voi kirjautua 2.5. alkaen.

Jos opiskelija haluaa suorittaa kurssin osallistumalla verkkotenttiin, on opintomaksun suuruus 75 euroa. Opintomaksu maksetaan vasta tenttiin ilmoittautumisen yhteydessä. Huom! Helsingin yliopiston läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille myös suorittaminen on maksutonta.

Jos kurssia ei halua suorittaa tenttiin osallistumalla, on sille osallistuminen maksutonta.

Description

Kurssi on kaikille avoin tilastotieteen MOOC (= massive open online course). Se on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tilastotieteestä ja tarvitsevat sitä opinnoissaan, työssään tai missä tahansa muissa yhteyksissään.

Kurssilla tutustutaan todennäköisyyslaskentaan ja tilastolliseen päättelyyn, ja sovelletaan niitä eräisiin yhteiskuntatieteissä keskeisiin ja "klassisiin" tilastollisiin menetelmiin kuten t-testiin ja regressioanalyysiin. Kokoavana teemana on tilastollinen päättely, jota yhä useammat asiantuntijat eri aloilta tarvitsevat työssään. Kurssi on jatkoa opintojaksolle Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen, osa 1.

Kurssille voi osallistua haluamallaan tavalla: tutustumalla kurssiaineistoihin ja oheiskirjallisuuteen, tekemällä harjoitustehtäviä ja/tai testaamalla osaamistaan verkkotentissä.

Kurssialue on avoinna 2.5.-15.9.2017 osoitteessa: mooc.helsinki.fi

Osallistua voi monella eri tavalla:

A) Vierailijana ilman rekisteröitymistä
Vierailija pääsee tutustumaan vapaasti kurssin sisältöihin ja osaan aineistoja. Vierailija ei kuitenkaan pääse osallistumaan keskusteluihin, eikä hän saa sähköpostiinsa kurssia koskevia tiedotteita.

Vierailemaan pääsee seuraavasti:
1. Mene osoitteeseen mooc.helsinki.fi
2. Valitse kurssivalikoimasta: Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen, kesä 2017
3. Valitse: Kirjaudu vierailijana / Log in as a guest.

B) Rekisteröityneenä osallistujana
Rekisteröitynyt osallistuja saa käyttöönsä kurssin kaikki sisällöt, aineistot ja tehtävät. Hän voi osallistua keskusteluihin ja saa sähköpostiinsa kurssia koskevat tiedotteet.

Rekisteröityminen tapahtuu luomalla tunnukset Helsingin yliopiston mooc-ympäristöön:
1. Mene osoitteeseen mooc.helsinki.fi
2. Paina oikeasta yläreunasta linkkiä Kirjaudu / Log in
3. Luo itsellesi mooc-alustan käyttäjätunnukset: Crate a new account / Luo tunnukset
4. Kirjaudu sisään mooc-ympäristöön luomillasi tunnuksilla
5. Etsi etusivun kurssivalikoimasta kurssi Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen, kesä 2017.
6. Liitä itsesi kurssin opiskelijaksi: Course Tools > Enrol me to this course as a student / Kurssityökalut > Lisää minut tälle kurssille opiskelijaksi

Huom! Jos olet jo osallistunut jollekin Helsingin yliopiston mooc-kurssille (lukuun ottamatta tietojenkäsittelytieteen mooceja, jotka sijaitsevat toisella alustalla) rekisteröityneenä osallistujana, voit käyttää samoja tunnuksia myös tällä kurssilla.

C) Kurssin voi myös suorittaa osalistumalla tenttiin ja saamalla suorituksesta merkinnän Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin.
Tällöin osallistujan tulee moociin rekisteröitymisen (ks. yllä) lisäksi ilmoittautua Avoimeen yliopistoon ja maksaa opintomaksu (75e).

Verkkotentit:
Valitse alla olevista itsellesi sopivin tenttiajankohta.
Opintomaksuun sisältyy mahdollisuus osallistua kolmeen tenttiin (tentti + kaksi uusintamahdollisuutta)
Tentteihin ilmoittautumista ja muita käytäntöjä koskevat ohjeet löytyvät kurssiympäristöstä.
ti 30.5.2017 klo 17.00-20.00
ke 2.8.2017 klo 17.00-20.00
ke 30.8.2017 klo 17.00-20.00

Huom! Helsingin yliopiston läsnä oleville opiskelijoille kurssin suorittaminen on maksutonta.

Opintojakso on osa opintokokonaisuutta Tilastotieteen perusopinnot sivuaineopiskelijoille (25op) (valt.). Se on myös osa valtiotieteellisen tiedekunnan yleis-ja menetelmäopintoja.