Kuva: Pixabay (CC0 Creative Commons)

Moodle
Log in to view the registration key for Moodle.

Video

Meta-tason ongelma. Videon teemoihin pääset tutustumaan tarkemmin heti ensimmäisen viikon aikana! Video nähtävissä koko näytön tilassa YouTubessa.

Registration and fee

75 euroa.

Johdatus etiikkaan -kurssilla (5 op) on maksuttomia paikkoja Helsingin yliopiston yliopiston perustutkinto-opiskelijoille (5 paikkaa).

Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Description

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssi sopii myös lukiolaisille. Huomaa myös 1 op:n Johdatus etiikkaan -tutustumiskurssi

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on perehtynyt ja tunnistaa etiikan keskeiset peruskäsitteet, suuntaukset ja ongelmat. Tämän lisäksi opiskelija tutustuu etiikan merkittävimpiin teorioihin ja keskeisiin aihealueisiin, myös historiallisen tarkastelun avulla. Näitä ovat mm. klassinen ja nykyaikainen hyve-etiikka, arvot, utilitarismi ja konsekventialismi, deontologinen etiikka eli velvollisuusetiikka, oikeudet, velvollisuudet ja vastuu, sekä metaetiikan erityiskysymykset.

Arviointi asteikolla 0-5.

Johdatus etiikkaan (tutustumisosa) 1 op - tervetuloa tutustumaan!

Voit tutustua kurssiin ilmoittautumalla 1 op:n laajuiseen tutustumisosaan. Tutustumisosassa pääset harjoittelemaan akateemisen argumentaation taitoja monipuolisesti lukemalla ja kirjoittamalla, seuraamalla tallennettuja luentoja sekä osallistumalla verkkopohjaisiin pienryhmäkeskusteluun. Tutustumisosa ajoittuu kurssin kahdelle ensimmäiselle viikolle (eli aloitustapaaminen ja ja ensimmäinen varsinainen viikko eli tutustumisviikko).

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tutustumisosaan.

Verkkokurssi keväällä 2020. Kurssi ajoittuu välille 15.4.- 29.5.2020:

Aloitusluento: ke 15.4.2020 klo 17-18.30. Aloitusluento pidetään täysin etänä eli ei mahdollisuutta osallistua paikan päällä.

Koska aloitusluennolla käydään läpi kurssin käytännöt ja testataan kurssin aikana tarvittavia verkkoalustoja, on suositeltavaa kuunnella se reaaliajassa verkossa: verkko-osoite ilmoitetaan ilmoittautuneille s-postitse

Mikäli luennolle osallistuminen tai sen reaaliaikainen kuuntelu on mahdotonta, tulee luennon tallenne ehdottomasti kuunnella ennen verkkotyöpajoja.

Verkkokurssin oppimisympäristö on Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Viikottaiset verkkotyöpajat/keskustelulaboratoriot (ajoittuvat viikoille 17-23)
Verkkotyöpajat kokoontuvat kerran viikolla tunnin ajan (iltaisin). Alustavasti kaksi ryhmää, ryhmiin ilmoittaudutaan moodlessa. HUOM! Vappuviikon ja helatorstaiviikon tapaamiset tarkennetaan myöhemmin.
Ryhmä 1: torstaisin klo 17-18 (verkko-osoite: ilmoitetaan myöhemmin)
Ryhmä 2: perjantaisin klo 17-18 (verkko-osoite: ilmoitetaan myöhemmin)

Johdatus etiikkaan on uusimuotoinen, verkossa suoritettava monimuotokurssi. Se suoritetaan verkko-oppimisympäristössä olevien materiaalien (tekstien, videoiden, animaatioiden, haastatteluiden ja luentojen) pohjalta sekä osallistumalla verkkotyöpajaan kerran viikossa. Verkkotyöpajassa keskustellaan reaaliaikaisesti (mikrofonin välityksellä) kunkin viikon teemasta. Kurssiin sisältyy myös luku- ja kirjoitustehtäviä sekä lopputyönä työstettävä essee. Kurssin arviointi tapahtuu tehtävien, verkkotyöpajojen ja esseen perusteella.

Arviointiasteikko on 0-5.

TÄRKEÄÄ!

Tällä kurssilla hyödynnetään Zoomin Videochat-palvelua. Seuraavassa ohjeet Zoomin käyttöä varten.

Voit käyttää Zoomia joko ladattavan applikaation tai verkkoselaimen kautta. Zoom-applikaation pääset lataamaan täältä. Applikaatio toimii Windowsin, Macin ja Androidin käyttöjärjestelmillä. Kaikille on ladattavissa oma versionsa. Jos olet Helsingin yliopiston opiskelija, voit kirjautua Zoomiin asiakasohjelmassa. Tällöin sinun tulee valita ohjelman asennettuasi vaihtoehto Sign in sekä Sign in with SSO. Tällöin aukeaa ikkuna, jossa kirjautumisosoitteen tulee olla helsinki.zoom.us. Tämän jälkeen voit klikata Continue, jonka jälkeen pääset kirjautumaan omilla yliopistotunnuksillasi palveluun.

Käyttämällä Zoom-applikaatiota, voit osallistua alkuluennolle ja keskustelulaboratorioihin myös ilman henkilökohtaista Zoom-tiliä. Zoomin käyttäminen tietokoneen selaimessa ei vaadi henkilökohtaisen tilin luomista. Jos käytät Zoomia selaimessa Zoom-ohjelman sijaan, suositeltu selain on Google Chrome, jonka voit ladata täältä.

Zoom-videokeskusteluihin pääset osallistumaan, kun saat linkin (moodlesta), jota klikkaamalla pääset keskusteluun. Kun liityt keskusteluun, Zoom kysyy lupaa käyttää mikrofonia ja kameraa keskustelussa. Tämä kannattaa sallia, jotta keskusteluun osallistuminen mikrofonilla ja/tai kameralla onnistuu. Kameran ja mikrofonin voi kytkeä manuaalisesti koska tahansa pois päältä keskustelun aikana.

Zoomissa on mahdollista kytkeä oma ääni hiljaiseksi (mutelle). Tämä onkin toivottavaa niissä tilanteissa, joissa keskustelussa/luennolla on monta osallistujaa, ja joissa keskustelija itse ei halua käyttää omaa puheenvuoroa.

Tarkempia ohjeita Zoomin käyttöön löydät Helsingin yliopiston Helpdeskistä tai Zoomin omilta sivuilta.