HARAJUKU, TOKYO, JAPAN. Busy Harajuku main zebra crossing with Tokyu Plaza shopping mall in the background - dozens of shoppers and pedestrians crossing the street.

Etnisyys, politiikka ja yhteiskunta Japanissa

Kurssilla esitellään Japanin poliittisen järjestelmän ja päätöksenteon pääpiirteet.

Lisäksi käsitellään japanilaisen yhteiskunnan eri osa-alueita, esimerkiksi koulutusta, työelämää, tasa-arvoa sekä eri ikäluokkia ja väestönkehitystä. Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on käsitys japanilaisen yhteiskunnan erityispiirteistä sekä poliittisen järjestelmän toiminnasta. Tervetuloa!

Moodle
Log in to view the registration key for Moodle.

Registration and fee

Opintomaksu koostuu kahdesta osasta

  • yhteistyöoppilaitokselle maksettavasta osuudesta
  • Avoimelle yliopistolle maksettavasta osuudesta

Katso tarkemmat tiedot maksusta sekä ilmoittautumis- ja maksuehdoista toteuttavan oppilaitoksen (Työväen Akatemia) sivuilta.

Toteuttaja: Työväen Akatemia

Opintoihin ilmoittaudutaan sekä

1) opetusta järjestävään oppilaitokseen että
2) Avoimeen yliopistoon.

Saat oppilaitokseltasi tarkemmat ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumiseen. Ilmoittautuminen Avoimeen yliopistoon on sitova ja se tulee tehdä viimeistään opintojen alkaessa.

Katso tarkemmat tiedot opinnoista oppilaitoksen omilta sivuilta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Description

Oletko suuntaamassa työ-, opinto- tai lomamatkalle Aasiaan? Opintojakso sopii Aasian tutkimuksen harrastajille, opiskelijoille ja alan työtehtävissä työskenteleville tai niistä kiinnostuneille.

Opiskelijalla on peruskäsitys yhteiskunnan ja sen instituutioiden kehittymisestä Aasiassa. Hän ymmärtää esimerkkien avulla eri kulttuurien merkityksen yhteiskunnallisessa toiminnassa. Opiskelijaa osaa tarkastella yhteiskunnan monimuotoisuutta ja siinä tapahtuvia muutoksia Aasiassa.

Kurssilla esitellään Japanin poliittisen järjestelmän ja päätöksenteon pääpiirteet. Lisäksi käsitellään japanilaisen yhteiskunnan eri osa-alueita, esimerkiksi koulutusta, työelämää, tasa-arvoa sekä eri ikäluokkia ja väestönkehitystä. Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on käsitys japanilaisen yhteiskunnan erityispiirteistä sekä poliittisen järjestelmän toiminnasta.

Ilmoitetaan opetuksen yhteydessä.

Asteikolla 0-5.

Luennot 24h (8*3 h) + tehtävät kurssin aikana + verkkotentti Moodlessa

Luennot tiistaisin 19.01.2021 - 16.03.2021 klo 15.30-18. Huom. Ei opetusta hiihtolomaviikolla.

Luennot läsnäolo: 75 %

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu opintojakson alkaessa. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opettaja: Joonas Kirsi

Katso tarkemmat tiedot opinnoista oppilaitoksen omilta sivuilta.