Pixabay (CC0 Creative Commons)

Tutustu arkeologiaan suomalaisen arkeologin ja Helsingin yliopiston arkeologian professorin, Mika Lavennon, johdolla! Tällä kurssilla käydään läpi muun muassa arkeologiaa tieteenalana, sen oppihistoriaa, teoriaa ja metodiikkaa.

Enrol

Timetable

Opetus toteutetaan yhteisopetuksena koulutusohjelman kanssa. Katso opetusajat ja -paikat koulutusohjelman kurssisivulta täältä: https://courses.helsinki.fi/fi/kuka-ar211/124929545

Registration and fee

75 euroa. Lisätietoja

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu painikkeesta.

Miten opiskelemaan?
Opiskelun käytännönohjeita
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Huomaa: Opintojakso on yhteisopetusta, jossa Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Jaksolla on rajallinen määrä paikkoja. Avoimen opiskelijat ilmoittautuvat Avoimen yliopiston verkkosivuilta kurssin opinto-ohjelman (kurssisivun) Ilmoittaudu–painikkeen kautta (ei WebOodissa).

Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelija: mikäli olet läsnäoleva tutkinto-opiskelija ja kurssin osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu, voit ilmoittautua opintojaksolle normaalisti koulutusohjelman opinto-oppaan kautta WebOodissa.

Description

Opintojakso sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Jaksolle voi osallistua ilman edeltäviä opintoja.

Opintojakson jälkeen opiskelijalla on yleiskuva arkeologiasta tieteenalana sekä perustiedot arkeologian oppihistoriasta, teoriasta, humanistiseen ja luonnontieteeseen liittyvästä metodiikasta sekä etiikasta. Opintojakso kehittää tiedon omaksumis- ja prosessointitaitoja luennoilla tapahtuvan keskustelun ja kurssiin kuuluvan oppimateriaalin lukemisen kautta.

Opintojakso sisältää luentoja sekä siihen liittyvää tentittävää kirjallisuutta.

Renfrew-Bahn: Archaeology. Theories, Methods, and Practice, 6. painos tai sitä myöhäisempi.

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.

Luennot (28h) ja siihen liittyvää tentittävää kirjallisuutta

Ensimmäinen tenttikerta viimeisellä luennolla (ilmoittautuminen opettajan ohjeen mukaisesti).
Uusintatentti: LA 1.12.18 klo 9-11 (pitää ilmoittautua)

Tenttiohjeet
Tenttipaikat
Käytännön ohjeita opiskeluun

Vastuuopettaja: professori Mika Lavento

Opetus on päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Opintojaksolla on rajallinen määrä paikkoja (Avoimen opiskelijoiden kiintiö ~10 opiskelijaa). Katso lisätiedot opintojakson tiedoista koulutusohjelman kurssisivulta täältä.

Opintojakso on osa arkeologian opintoja.