Registration and fee
Description
Lukion pitkän matematiikan oppimäärä.
Opintojakson suorittanut opiskelija hallitsee todennäköisyyslaskennan perusteet.
Opintojakson keskeisiä sisältöjä ovat klassinen todennäköisyys, todennäköisyyden aksioomat ja perusominaisuudet, kombinatoriikkaa todennäköisyyslaskennan tarpeisiin, ehdollinen todennäköisyys, riippumattomuus, toistokokeet, kokonaistodennäköisyyden ja Bayesin kaava, satunnaismuuttuja, diskreetit ja jatkuvat jakaumat, binomijakauma, geometrinen jakauma, hypergeometrinen jakauma, Poisson-jakauma, tasainen jakauma, eksponenttijakauma, normaalijakauma, jakaumien tunnusluvut, odotusarvo, varianssi, kovarianssi, moodi, mediaani, suurten lukujen laki, keskeinen raja-arvolause, normaaliapproksimaatio, diskreettien jakaumien approksimointi, korrelaatio.
Kurssille osallistutaan rekisteröitymällä ja kirjautumalla mooc-ympäristöön osoitteessa https://mooc.helsinki.fi/.
Kurssi suoritetaan tekemällä viikottaiset harjoitustehtävät sekä osallistumalla loppukuulusteluun. Kurssikoe suoritetaan virallisena tenttipäivänä 12.3.2021 klo 12-14.30.
Kurssi on matemaattisten tieteiden koulutusohjelman järjestämä. Avoimen yliopiston opiskelijat voivat osallistua kurssille. Koulutusohjelman kurssiohjelma https://courses.helsinki.fi/fi/MAT12003/139680511
Oppimateriaali löytyy kurssin MOOC-ympäristöstä. Oppimateriaali sisältää viikoittaisia harjoitustehtäviä ja videoluentoja.
Opintosuoritus arvioidaan kurssi- tai erilliskokeella. Opintojakson aikana ratkaistuista laskuharjoitustehtävistä sekä suoritetuista vertais- ja itsearvioinneista saa arvosanaan vaikuttavia aktiivisuuspisteitä kurssikokeeseen.
Katso tarkemmat tiedot MOOC-ympäristöstä.
Edeltävä osaaminen: Lukion pitkän matematiikan oppimäärä.
Viikottaiset luennot sekä digitaaliset laskuharjoituksten palautukset vertais- ja itsearvioinnilla ja vapaaehtoista lähiohjausta. Opintojakso suoritetaan joko kurssikokeella, jolloin suoritukseen kuuluu opintojakson luennoille ja harjoitusryhmiin osallistuminen, tai erilliskokeella.
Kurssi toteutetaan verkkomuotoisesti MOOC-ympäristössä. MOOC-ympäristössä oppimista ovat tukemassa videoluennot.
Kurssilla on viikottaisia harjoitustehtäviä, joihin voi kysyä apua keskustelualueella. Lisäksi viiden opintopisteen suoritus edellyttää kurssikokeeseen osallistumista.
Verkkoluennot ma ja ke 18.1. - 3.3.2021 klo 12.15-14
Kurssikoe pe 12.3.2021 klo 12-14.30