Kuva: Pixabay

Minkälaista poliittinen päätöksenteko ja vallankäyttö on Suomessa ja Euroopan unionissa?

Enrol
Moodle
Log in to view the registration key for Moodle.

Registration and fee

75 euroa. Lisätietoja.
Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Description

Suositellaan: Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusteet -opintojaksoa.

Opintojakson suoritettuasi tunnet perusteet poliittisen päätöksenteon rakenteista ja käytännöistä Suomessa ja Euroopan unionissa sekä niiden keskeisistä muutoksista. Lisäksi osaat arvioida eri instituutioiden piiriin sijoittuvaa poliittista päätöksentekoa ja vallankäyttöä kriittisesti ja kykenet soveltamaan tietoja politiikan ja hallinnon ajankohtaisten ilmiöiden analyysiin.

Opintojakso johdattaa (1) Euroopan unioniin poliittisena järjestelmänä, sen instituutioihin ja päätöksentekoon ja niitä koskeviin eri lähestymistapoihin alan tutkimuksessa, ja (2) Suomen poliittis-hallinnollisen järjestelmän rakenteisiin ja käytäntöihin päätöksenteon ja vallankäytön sekä niiden tutkimuksen näkökulmasta.

  • Mykkänen, Juri & Paakkunainen, Kari (toim.) Johdatus Euroopan unionin politiikkaan. Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen julkaisuja 2014. 355 s. (löytyy sähköisenä osoitteesta http://hdl.handle.net/10138/135785)
  • Mari K Niemi et al (toim.) Poliittinen valta Suomessa, n. 350 s. (Gaudeamus, tulossa keväällä)
  • Nyholm, Inga & Jari Stenvall & Jenni Airaksinen & Elias Pekkola & Arto Haveri & Klaus af Ursin & Seppo Tiihonen: Julkinen hallinto Suomessa. Tietosanoma 2016, 368 s.

Asteikkolla 0-5.

Luennot/ luentotallenteet + miniessee + verkkokeskustelu + verkkotentti

Aloitusluento 12.8.2019 klo 16.30-18 osoitteessa Unioninkatu 40, sali 6 (luento on kuunneltavissa verkossa ja luennosta tehdään tallenne)

Verkkotentit
ke 25.9.2019 klo 17-20
ke 30.10.2019 klo 17-20

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 1.8.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.