Koronavirustilanne ja sen vaikutus kurssin opetukseen (5.5.2020):
Kurssi on peruttu kesältä 2020. Kurssi siirtyy kesäopetukseen 2021 (alustava ajankohta toukokuu).

______

VIDEOPELIMUSIIKKI

Videopelimusiikista on noussut viime vuosina kansainvälisesti suosittu ja tunnettu musiikkigenre.

Erityisesti japanilainen pelimusiikkisäveltäjät kuten Nobuo Uematsu ja Koji Kondo ovat vaikuttaneet musiikkikulttuuriin ympäri maailmaa.

Tällä kurssilla perehdytään tarkemmin japanilaisen pelimusiikin historiaan, vaikutteisiin ja merkittävimpiin tekijöihin. Kurssi käsittelee paitsi pelimusiikkia ja sen käytäntöjä omana, erityisenä genrenään, myös videopelimusiikin asemaa erityisesti Japanissa sekä sen kytkeytymistä japanilaisen musiikin laajempaan kontekstiin. Lisätiedot kuvauksessa.

Enrol

Timetable

Here is the course’s teaching schedule. Check the description for possible other schedules.

DateTimeLocation
Mon 10.8.2020
17:00 - 19:30
Thu 13.8.2020
17:00 - 19:30
Mon 17.8.2020
17:00 - 19:30
Thu 20.8.2020
17:00 - 19:30
Mon 24.8.2020
17:00 - 19:30
Tue 1.9.2020
17:00 - 19:30
Thu 3.9.2020
17:00 - 19:30

Registration and fee

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Description

Kurssi soveltuu kaikille aihealueesta kiinnostuneille.

Opintojakson suorittaminen ei vaadi edeltäviä opintoja.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee keskeiset musiikin, äänen ja kuvan välisiä suhteita koskevat analyysimenetelmät valituilla alueilla, kuten elokuvamusiikin tutkimuksessa tai musiikkivideotutkimuksessa. Hän tunnistaa ja osaa analysoida erilaisia audiovisuaalisia esitystapoja ja -tekniikoita sekä audiovisuaalisen aineiston tuottamia merkityksiä. Hänellä on valmiudet kehittää osaamistaan audiovisuaalista kulttuuria ja medioita koskevan kirjallisuuden ja omatoimisen opiskelun avulla.

Videopelimusiikista on noussut viime vuosina kansainvälisesti suosittu ja tunnettu musiikkigenre, jota esimerkiksi esittävät nykyään maailman arvostetuimmat orkesterit. Erityisesti japanilainen pelimusiikkisäveltäjät kuten Nobuo Uematsu ja Koji Kondo ovat vaikuttaneet tätä kautta musiikkikulttuuriin ympäri maailmaa. Tällä kurssilla perehdytään tarkemmin japanilaisen pelimusiikin historiaan, vaikutteisiin ja merkittävimpiin tekijöihin. Kurssi käsittelee paitsi pelimusiikkia ja sen käytäntöjä omana, erityisenä genrenään, myös videopelimusiikin asemaa erityisesti Japanissa sekä sen kytkeytymistä japanilaisen musiikin laajempaan kontekstiin.

Kirjallisuus ilmoitetaan opetuksen yhteydessä (Moodlessa).

Arviointiasteikko 0-5. Arvioinnin kriteerinä on kyky omaksua jakson suoritukseen sisältyviä asiakokonaisuuksia, teorioita ja termejä niin, että kykenee esittämään omia ajatuksiaan niiden pohjalta selkeästi ja soveltamaan opittua tietoa näkemyksellisesti.

Koronavirustilanne ja sen vaikutus kurssin opetukseen (5.5.2020):
Kurssi on peruttu kesältä 2020. Kurssi siirtyy kesäopetukseen 2021 (alustava ajankohta toukokuu).

-------

L 21 t + kirjallinen lopputyö, joka pureutuu johonkin tiettyyn japanilaisen pelimusiikin ilmiöön kurssikäsittelyyn nojautuen

Lopputyön palautuspäivä ilmoitetaan kurssin aikana ja Moodlessa.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 10.8.2020.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Korvaavuudet, Helsingin yliopisto: AYTTK-MU241, AYTTM-MU310, KUKA-AA212.