Kuva: Pixabay

Katso luentojen ajat ja paikat sekä kurssille ilmoittautuminen keskiajan tutkimuksen opetustapahtumalta https://courses.helsinki.fi/fi/AYKESK-511/134866675.

Moodle
Log in to view the registration key for Moodle.

Registration and fee

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 29.6.2020 klo 12.00 ja päättyy 13.8.2020. Kurssille ilmoittaudutaan keskiajan tutkimuksen opinto-ohjelman kautta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Description

Opintojakso sopii kaikille keskiajan uskonnollisesta elämästä kiinnostuneille. Jaksolle voi osallistua myös ilman edeltäviä opintoja.

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on ymmärräys kristinuskosta keskiajalla.

Keskiajalla luostarit täyttyivät niihin väkisin lähetetyistä ihmisistä, näkijänaiset paastosivat itsensä näännyksiin, eivätkä lukutaidottomat maallikot ymmärtäneet kirkon opetuksista tuon taivaallista – vai oliko näin?

Uskonto oli näkyvä osa keskiajan ihmisen elämää, mutta aiheeseen liittyy monenlaisia harhaluuloja. Tällä kurssilla perehdytään siihen, millaista keskiajan uskonnollinen elämä oikeastaan oli, mitä siitä voidaan tietää ja miten sitä voidaan tutkia.

Kurssi yhdistää luento-opetusta, lähdetekstien lukua ja niistä keskustelua. Perehdymme esimerkiksi luostarisääntöihin, pyhimyselämäkertoihin ja uskonnollisiin teksteihin ja pohdimme, mitä nämä lähteet voivat meille keskiajan uskontoelämästä kertoa.

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on kokonaiskuva erilaisista keskiajan uskonnollisen elämän muodoista.

Osallistuminen opetukseen ja kirjalliset tehtävät.

Oppimateriaali ilmoitetaan opetuksen alkaessa.

Jakso suoritetaan kurssina ja arviointi perustuu opetuksen suoritustapaan. Asteikolla 5-0.

Luennot: 21h (7*3h) ja kirjallinen lopputehtävä

Kirjallisen lopputehtävän palautus 12.10.2020 tai ke 11.11.2020

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Katso luentojen ajat ja paikat sekä kurssille ilmoittautuminen keskiajan tutkimuksen opetustapahtumalta.

Opintojaksolla on korvaavuus teologian opintojaksoon TUM-3307 ja keskiajan tutkimuksen opintojaksoon KESK-511.