Timetable
Description
Pakollinen syventäviin opintoihin kuuluva jakso.
Eläinlääketieteen lisensiaatin koulutusohjelma vastaa jaksosta ja se ei ole tarjolla muiden koulutusohjelmien opiskelijoille.
Opiskelijan tulee olla osallistunut opintojaksojen Elintarvikehygienia (ELL-301) ja Ympäristöterveys (ELL-302), sekä Elintarvike- ja ympäristötoksikologia (ELL-303) opetukseen.
The studies acquaint the students with the legislation regulating the work of official
municipal veterinarians.
Students will
- understand the scientific background of environmental health and food safety control
- understand the principles of risk assessment
- understand the meaning of a control plan for the environmental health care
- know the legislation regulating the environmental health and be able to apply it to practical control
- be able to perform an inspection in food premises and dairy farms
6. lukuvuoden kevätlukukausi
Audit, legislation, environmental health and food control (dairy farms, small slaughterhouses, fish industry plants), in-house control, risk assessment, health protection, product safety and control, tobacco and chemicals.
Elintarvikelainsäädäntö.
Eläinlääkintölainsäädäntö.
Korkeala (toim.) Elintarvikehygienia, ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. WSOY Oppimateriaalit Oy, 2007.
Ninios, Lundén, Korkeala, Fredriksson-Ahomaa (toim.) Meat inspection and control in the slaughterhouse. Wiley Blackwell 2014 (luku 24). E-kirja: doi.org/10.1002/9781118525821.
Opintojakson aikana jaettava materiaali.
Lectures (37 h), practical exercises (22 h), group work and guided discussions with teachers (30 h), written examination (2 h).