Timetable
Description
Opintojakso on pakollinen elintarviketieteiden kandidaatin tutkintoa suorittaville. Myös muiden kandi- ja maisteriohjelmien opiskelijat voivat suorittaa opintojakson.
Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija ymmärtää, miten eri ainesosat vaikuttavat elintarvikkeiden laatuominaisuuksiin. Opiskelija osaa selittää, mitä muutoksia keskeisissä ainesosissa tapahtuu prosessoinnissa ja varastoinnissa
Suositellaan suoritettavaksi ensimmäisenä opiskeluvuotena. IV periodi.
Elintarvikkeiden keskeisten ainesosien rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä merkitys elintarvikkeissa. Reaktiot ja vuorovaikutukset prosessoinnissa ja varastoinnissa. Mitä uutta elintarvikekemiassa.
Luentoaineisto Moodlessa. Muu kirjallisuus osoituksen mukaan.
Kirjallinen loppukuulustelu tai mahdollisesti myös tehtävillä.
Luennot ja itseopiskelu
Vieno Piironen
Opintojakso on osa Elintarvikekemian ja -teknologian perusteet (ETK) -opintokokonaisuutta