Timetable
Description
TUK-102 Kristinuskon historian perusteet
- Kurssin suoritettuaan opiskelija tuntee kristinuskossa tapahtuneita suuria muutoksia. Hän ymmärtää, mitä merkitsee, että kristinusko on enenevässä määrin globaalin etelän uskonto.
- Opiskelija tuntee globaalin kristinuskon kontekstuaalisuuden muotoja sekä kristinuskon ja muiden uskontojen kohtaamisen ja dialogin kysymyksiä.
- Opiskelija osaa arvioida ja pystyy kuvailemaan kristinuskossa tapahtuvia globaaleja muutoksia ja kehitystrendejä
- Opiskelija kykenee analysoimaan ja vertailemaan, miten kulttuurinen ja sosiaalinen konteksti vaikuttavat kristinuskon erilaisiin ilmenemismuotoihin eri maissa.
Kristinuskon laajeneminen globaaliksi uskonnoksi; Lähetystyö ja sen muutokset
Karismaattisuuden voimistuminen globaalissa etelässä
Muutokset kristinuskon perinteisillä tukialueilla
Kontekstuaaliset kristinuskon tulkinnat ja kontekstuaaliset teologiat
Kristinuskon pääpiirteet eräillä keskeisillä alueilla: Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka, Saharan eteläpuolinen Afrikka, Latinalainen Amerikka, Kiina, Venäjä ja Intia
Uskontojen välinen dialogi
Oppimispäiväkirja, joka palautetaan kurssin päätyttyä.
0-5. Opiskelija osaa arvioida ja pystyy kuvailemaan kristinuskossa tapahtuvia globaaleja muutoksia ja kehitystrendejä. Opiskelija kykenee analysoimaan ja vertailemaan, miten kulttuurinen ja sosiaalinen konteksti vaikuttavat kristinuskon erilaisiin ilmenemismuotoihin eri maissa. Opiskelijalla on valmius keskustella eri uskontojen edustajien kanssa; hän kykenee heidän kanssaan pohtimaan, miten kohdata oman yhteiskunnan ja koko maailman eettiset haasteet.
Aktiivinen osallistuminen keskusteluun luennoilla; luennot ja lukupiiri tukevat valitun kirjallisuuden lukemista ja sen pohjalta esseen laatimista.
Elina Vuola