Instruction
Learning outcomes
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee oppialallaan käytettyjä tieteellisiä tutkimusmenetelmiä
- osaa perustellusti koota ja analysoida maisterintutkielmansa kannalta mielekästä tutkimusaineistoa
- on harjaantunut esittelemään akateemisesti tutkimusaineistoaan ja sen analyysiin perustuvia tutkimustuloksiaan
Contents
Opintojakson aikana opiskelija tutustuu yleisimpiin käytännöllisen teologian oppialalla käytettyihin tutkimusaineiston kokoamisen menetelmiin ja näiden aineistojen analysointimenetelmiin sekä paneutuu erityisesti sellaisiin menetelmiin, jotka edistävät hänen omaa maisterintutkielmansa tekemistä.
Completion
Opintojakso opiskellaan samana lukuvuotena kuin seminaari. Opinnot alkavat kaikille opiskelijoille yhteisenä opettajajohtoisena jaksona, jonka jälkeen opinnot jatkuvat harjoitusryhmissä. Opetus ja harjoitusryhmät ovat yhteisiä käytännöllisen teologian, kirkkososiologian ja uskonnonpedagogiikan oppialan opiskelijoille. Opiskelija voi oman maisterintutkielmansa tutkimusotteen mukaisesti valita joko kvalitatiivisiin tai kvantitatiivisiin menetelmiin keskittyvän harjoitusryhmän. Opiskelija voi myös tutkielmansa ohjaajan suostumuksella valita jonkin muun oppialan yhteydessä toteuttavan menetelmäopintojakson.
Opintojakson toteutus:
- aluksi opettajajohtoinen kontaktiopetus (6-10 t)
- tämän jälkeen harjoitusryhmätyöskentely (20-24 t), harjoitusryhmässä enintään 12 opiskelijaa
- itsenäistä työskentelyä koko opintojakson ajan, mukaan lukien omaa tutkimusta edistävien harjoitustöiden laatiminen ja esitteleminen harjoitusryhmässä
- aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen ja harjoitusryhmiin, mm. syventävän ja kriitisen akateemisen keskustelun käyminen esillä olevista aiheista ja harjoitustyöesityksistä
Yksityiskohtaiset opetustunteja, suoritustapaa, kirjallisuutta ja arviointia koskevat ohjeet määritellään vuosittain jaksoon tarjottavan/ien kurssin/ien yhteydessä.
Study materials
Opintojakson aikana tarjotaan kirjallisuutena oppialan tutkimusmenetelmiä valaisevaa menetelmäkirjallisuutta sekä aiempia tutkimusraportteja. Kirjallisuus valitaan niin, että se tarjoaa sekä monipuolista kuvaa oppialan tutkimusmenetelmistä että mahdollisuuden perehtyä syvällisemmin omaan maisterintutkielman tekemistä tukeviin julkaisuihin.
Assessment practices and criteria
Arvioinnin perusteena on aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen ja harjoitusryhmän työskentelyyn, omien harjoitustöiden laatiminen sekä ryhmän toimintaa ja akateemista keskustelua tukeva vuorovaikutus. Arvosteluasteikko: hyväksytty - hylätty.
Arviointi perustuu osaamistavoitteisiin. Tarkemmat arviointikriteerit ja –menetelmät ilmoitetaan vuosittaisessa opetusohjelmassa.