Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Tämän opinto-ohjelman/kurssisivun ilmoittautuminen on tarkoitettu opiskelijoille, jotka suorittavat opintojakson alue- ja kulttuurintutkimukseen; opintojakso rekisteröidään ilmoittautumisen mukaisesti koodille AYALKU-303.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Kurssi on maksuton HY:n läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (10 opiskelijapaikkaa). Ensisijaisuus kulttuurien tutkimuksen ja alue- ja kulttuurintutkimuksen opiskelijoilla (suorittavat opintojaksoa koodille AYALKU-303).

Viestinnän opiskelija/jos haluat kurssin rekisteriin koodille AYPVK-V209, ilmoittaudu viestinnän kurssisivulta/opinto-ohjelmasta.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso on pakollinen osa alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmaa. Opintojakso kuuluu yhteisiin opintoihin. Se sopii myös muille aiheesta kiinnostuneille.

Ei edeltävää osaamista koskevia vaatimuksia.

Jakson suoritettuaan opiskelija tuntee ajankohtaisiin globaaleihin poliittisiin ja uskonnollisiin ääri-ilmiöihin liittyvää tutkimusta. Opiskelija osaa analysoida ääriliikkeiden nostamaa tunteiden, väkivallan, terroritekojen ja vihapuheiden uhkaa demokratialle ja ihmisoikeuksille ja on harjaantunut tieteellisessä kirjoittamisessa.

Jaksolla tarkastellaan viestinnän tutkimuksen tai monitieteisestä näkökulmasta uskonnollisten ja poliittisten ääriliikkeitä sekä niihin kytkeytyviä tunteita globaalissa maailmassa. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa terrorismin historia, vihan ja vallankäytön retoriikka, sukupuolittunut väkivalta, kuoleman ja vihan ritualisoituminen ja netin vihaverkostot.

Eskjaer, Mikkel Fugl, & Hjarvard, S. & Mortensen, M. (toim. 2015) The Dynamics of Mediatized Conflicts. Peter Lang.
Pöyhtäri, R., Haara, P. & P. Raittila (2013) Vihapuhe sananvapautta kaventamassa http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirjat/vihapuhe-sananvapautta-kaventamassa

Opetuksen yhteydessä määriteltävä kirjallisuus

Asteikolla 0-5.

Videotallenteet (luennot) + verkkotehtävät + essee

Aikataulu:

Videoluennot 24.1.-21.2.

Referaatit videoluennoista palautettava 25.2. mennessä.

Verkkokeskustelu 10.-17.2.

Esseen palautus 29.2. tai 15.3.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 17.1. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso on viestinnän opintoja (AYPVK-V209). Korvaavuus/vastaavuus alue- ja kulttuurintutkimus AYALKU-303

Ilmoittautuminen sen opinto-ohjelman/kurssisivun kautta, jonka koodille haluat kurssin opintosuoritusrekisteriin. Opintojakso rekisteröidään sille koodille, jolle olet ilmoittautunut.