Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. (Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.)

Kuvaus

Suositellaan suoritettavaksi sukupuolentutkimuksen perusopintojen alkupuolella.

Kurssilla tutustutaan feministisen ajattelun historiaan klassikon asemaan nousseiden tekstien välityksellä. Kurssi perehdyttää eri aikakausien feministisiin teemoihin, käsitteisiin ja kysymyksiin sekä asettaa ne yhteiskunnalliseen ja aatehistorialliseen kontekstiinsa. Kurssilla perehdytään teksteihin ja ajattelijoihin 1790-luvulta 1970-luvulle. Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää feministisen ajattelun ja naisliikkeen historialliset pääpiirteet ja teoreettiset lähtökohdat.

Opintojaksossa perehdytään feminismin ja feministisen naisliikkeen historiaan, ajatteluperinteisiin ja kehityskulkuihin. Jaksossa tutustutaan feminismin teoreettisiin perusteisiin ja niiden suhteeseen naisjärjestötoimintaan ja aktivismiin.

Verkkokurssi

Kurssin oppimateriaalina toimivat katkelmat kurssilla käsiteltävistä klassikkoteksteistä ja lyhyet opettajan kirjoittamat luennot, jotka sijoittavat käsiteltävät tekstit kontekstiinsa. Kurssin viikko-ohjelma koostuu itsenäisestä työskentelystä ja lukupiirimäisestä verkkokeskustelusta Moodlessa. Kurssilla kirjoitetaan myös lyhyitä oppimistehtäviä. Kurssi on tiivis ja siinä on paljon lukemista, joten osallistuminen vaatii paneutumista ja sitoutumista.

Asteikolla 0-5

Kurssisivu avautuu 23.5.17.

1. teema 29.5.-4.6.17

2. teema 5.6.-11.6.17

3. teema 12.6.-18.6.17

4. teema 19.6.-25.6.17

5. teema 26.6.-2.7.17

6. teema 3.7.-9.7.17

Loppuesseen palautus 7.8.17

    Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

    Opiskelun käytännönohjeita

    Katso yhteystiedot oppiainesivulta.