Aikataulu
Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
Opintojakso on pakollinen Suomen ja Pohjoismaiden historiaa, yleistä historiaa tai historiaa (ruots.) pääaineena opiskeleville. Se sopii hyvin myös muille aiheesta kiinnostuneille.
Temaattiset jaksot ovat usein uniikkeja luentojaksoja tai kursseja. Niissä opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua teeman alan tutkijan johdolla. Jaksolla ei kerrata perustietoja,opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista peruskäsitteiden kertausta.
Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on näkemys historiankirjoituksen kehityksestä maailmassa antiikin ajoista nykypäivään.
Kurssin aikana opitaan 1900-luvun historiantutkimuksen keskeisten teemojen, kehityskulkujen ja käännekohtien avulla ymmärtämään oppihistorian merkitys historiantutkimukselle. Samalla tutustutaan historiantutkimuksen historian tutkimuksellisiin näkökulmiin erityisesti eurooppalaisten ja pohjoismaisten esimerkkien avulla.
Kurssin aikana yksioikoinen kuva historiantutkimuksesta historiantutkijan ja lähdeaineiston välisenä vuorovaikutuksena muuttuu monimuotoisemmaksi, sillä luentojen aikana käsitellään esimerkiksi tutkimuskäytäntöjen, arkistojen ja aikakauskirjojen roolia historiantutkimuksessa. Yhtälailla yhteiskunnallisten tapahtumien ja kehityskulkujen vaikutus historiantutkimukseen on yksi kurssin läpäisevistä teemoista.
Luennot sekä lopputehtävä. Läsnäolo vähintään 1/3 luennoista.
Opintojakson kirjallisuus ilmoitetaan jakson aikana.
Arviointi perustuu lopputehtävään.
5-0.
Katso yhteystiedot oppiainesivulta.
Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka aukeaa jakson alkaessa.
Lopputehtävän palautus (kaksi vaihtoehtoista päivää) ma 23.10. ja 27.11.
Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.
Katso yhteystiedot oppiainesivulta.