Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
Opintojakso sopii kaikille Kulttuuriperinnön tematiikasta kiinnostuneille.
Opintojakso aloittaa Kulttuuriperinnön opiskelukokonaisuuden. Kokonaisuus on pakollinen on sivuaine arkeologian, folkloristiikan, kansatieteen ja taidehistorian pääaineopiskelijoille ja suositeltava etnomusikologiaan ja kulttuuriseen musiikintutkimukseen suuntautuneille musiikkitieteen pääaineopiskelijoille. Jakso sopii kaikille Kulttuuriperintötematiikasta kiinnostuneille ja voi antaa uusia näkökulmia muidenkin pääaineiden opiskelijoille.
Jakso on suositeltava myös opiskelijoille jotka ovat suorittaneet Taidehistorian perusopinnot vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti (ennen vuotta 2012.)
Opintojaksolla on korvaavuus myös Turun yliopiston Kulttuuriperinnön tutkimuksen oppiaineeseen kohtaan P5 Näkökulmia kulttuuriperintöön (2 op) - KUPE0088. Tällöin opiskelijat suorittavat vain osan jakson tehtävistä - ota yhteyttä ennen kuin aloitat jakson.
Taidehistorian aineopintoihin hakeutuvat opiskelijat: Jakso tulee suorittaa osana perusopintoja tai täydentävinä opintoina.
Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on yleiskuva kulttuuriperinnön käsitteestä, kohteista ja ilmiöstä. Hän ymmärtää ja osaa selittää millä tavalla kulttuuriperintö on historiallisesti muuttuva alue, joka kattaa yhtä lailla aineellisen, aineettoman, visuaalisen, auditiivisen ja audio-visuaalisen kulttuurin.
Opintojakso koostuu:
- luennoista
- tehtävistä (myös ennakkotehtävä mahdollinen)
- pienryhmätyöskentelystä (esim. verkkokeskustelusta)
- oheismateriaalista
Kurssilla pohditaan, mikä on kulttuuriperintöä ja miten kulttuuriperintökohteet ovat muotoutuneet. Kysymykset liittyvät muistamisen ja muistin politiikkoihin ja niitä lähestytään yhtä lailla menneisyyden kuin nykykulttuurin näkökulmista.
Kurssilla perehdytään kulttuuriperinnön kohteisiin ja käsitteisiin sen eri muodoissa (muistot, tavat ja käytänteet, äänimaisema, musiikki, esineet, ruoka, kuvat, monumentit, rakennukset, suulliset ja kirjalliset tekstit). Kulttuuriperintö ymmärretään kansan tai muun sosiaalisen ryhmän kulttuurista yhteisyyttä ja historiallista jatkuvuutta osoittavina visuaalisina, esineellisinä ja tekstuaalisina representaatioina.
Verkkokurssi - jakso suoritatetaan joko kuukauden tai kahden kuukauden mittaisena syklinä.
Lopputehtävän palautus kuukauden viimeisenä päivänä.
Oppimisympäristö julkaistaan 12.1.2017 UniHel MOOCs sivulla http://mooc.helsinki.fi/
5-hylätty (0)
Opintojakson suorittaminen edellyttää kurssin, pienryhmätyöskentelyn, kurssilla annettujen tehtävien ja oheismateriaalin hyväksyttyä suorittamista.
Osasuoritukset (esim. verkkokeskustelut) ovat voimassa vain jakson ajan.
Uusi ryhmä alkaa kerran kuukaudessa ja lopputehtävän voi palauttaa kuukauden viimeisenä päivänä. Osatehtävät tulee tehdä ennen kuin opiskelija voi palauttaa lopputehtävän.
Katso yhteystiedot oppiainesivulta.
Opintojakso on kuuluu Kulttuuriperinnön opiskelukokonaisuuden (25 op) opintoihin ja on osa Taidehistorian perusopinnot 25 op kokonaisuutta.