Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Kurssille voivat osallistua vain ne opiskelijat, jotka samanaikaisesti osallistuvat fysiikan perusopintojen luentokursseille.

Laboratoriossa opitaan soveltamaan luentokursseilla opittua teoriaa käytäntöön. Kurssilla harjaannutaan koejärjestelyjen suunnitteluun, toteutukseen ja havaintojen analysointiin.

Laboratoriotyökurssin sisältö määräytyy ajallisesti ja sisällöllisesti sen kanssa rinnakkain käytävien luentokurssien mukaan.

Kurssille voivat osallistua vain ne opiskelijat, jotka samanaikaisesti osallistuvat fysiikan perusopintojen luentokursseille.

 

Suoritustapa:

Kurssi suoritetaan perusopintojen luentokurssien kanssa rinnakkain pienryhmissä. Jokaisesta osatyöstä palautetaan lyhyt raportti.

Assistentti arvioi laboratoriotyöskentelyä ja raportteja asteikolla 1-5. Kurssiarvosana määräytyy näiden aritmeettisena keskiarvona.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä WebOodissa 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Laboratoriotyöt aloitetaan keväällä samaan aikaan kuin kurssi Vuorovaikutukset ja kappaleet (ti 13.1.2015) ja ne jatkuvat keväällä 2016 Säteilykentät ja fotonit -kurssin loppuun asti.

Opetuksen paikka:
Opetuslaboratoriot sijaitsevat Physicumin A siiven toisessa kerroksessa (Kumpulan kampus, Gustaf Hällströmin katu 2 A)

 

 

Oppimateriaali ja Kirjallisuus: Luentokurssien oppikirja

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kurssi suoritetaan perusopintojen luentokurssien kanssa rinnakkain pienryhmissä. Jokaisesta osatyöstä palautetaan lyhyt raportti.

Katso tarkemmat tiedot opetuslaboratorion kotisivuilta.

Luentokurssien oppikirja

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Maksu 50 euroa
Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.
Kirjatentteinä suoritettaviin opintojaksoihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 vuorokautta ennen tenttipäivää. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös tentittävä kirjallisuus.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Opettaja: yliopistonlehtori Szabolcs Galambosi

Opintojakso on osa Fysiikan perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.