Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

Ilmoittautuminen alkaa 18.8.2015 klo 10.00 (ilmoittaudu tästä).

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Kurssin tavoitteena on madaltaa kynnystä lukiomatematiikan ja yliopistomatematiikan välillä sekä tukea myöhempien matematiikan ja tietojenkäsittelytieteen kurssien opiskelua. Kurssilla käsiteltäviä asioita käytetään lähes kaikilla matematiikan kursseilla ja niiden tunteminen on välttämätöntä myös tiettyjen tietojenkäsittelytieteen kurssien asioiden omaksumiseksi. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat muun muassa joukkoihin liittyvät peruskäsitteet ja merkinnät, relaatiot ja niiden ominaisuudet, logiikan alkeet, erilaiset todistustekniikat, kuten induktiotodistus sekä kuvaukset (funktiot) ja niihin liittyvät käsitteet.

Myös Avoimen yliopiston opiskelijoiden tulee ilmoittautua kurssille WebOodissa, jotta heille voidaan luoda kurssitunnus. Ilmoittautumiseen.
Ilmoittautumiseen tarvitset Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen (ad-tunnus), joka myönnetään Avoimen yliopiston opiskelijoille opintojen ajaksi. Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Voit katsoa ohjeen myös täätä: käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista.

Luennot + pajatyöskentely + 2 kurssikoetta

Luennot: 2.9. - 9.10. ja 28.10. - 4.12.15 ke 9-11, to 12-14 ja pe 13-14
Opetuspaikka: aud A111, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Kaikille opiskelijoille tarkoitettuja luentoja on seuraavasti:

  • keskiviikkoisin klo 10-11
  • torstaisin klo 13-14
  • perjantaisin klo 13-14.

Matematiikan pääaineopiskelijoille tarkoitetuilla luennoilla käsitellään kompleksilukuja

  • keskiviikkoisin klo 9-10.

Tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen opiskelijoille tarkoitetuilla luennoilla käsitellään joitakin erityisesti näiden alojen kursseilla tarvittavia aiheita

  • torstaisin klo 12-13.

Lisäksi pajaohjausta.

Kurssin kotisivut

Myös Avoimen yliopiston opiskelijoiden tulee ilmoittautua kurssille WebOodissa, jotta heille voidaan luoda kurssitunnus. Ilmoittautumiseen.

Tenttipäivät:

1. kurssikoe Exactumin auditorioissa

  • matematiikan pääaineopiskelijat ma 19.10. klo 10-12.
  • tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen pääaineopiskelijat pe 23.10. klo 10-12.

2. kurssikoe Exactumin auditorioissa

  • matematiikan pääaineopiskelijat ma 14.12. klo 10-12.
  • tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen pääaineopiskelijat ti 15.12. klo 16-18.

Kurssikokeisiin ei tarvitse ilmoittautua.

Uusinta: to 28.1.2016 klo 16-20 ja to 7.4.2016 klo 16-20
Tentit järjestetään Exactumin auditorioissa A111 ja B123 (Gustaf Hällströmin katu 2b)

Ilmoittaudu valitsemaasi uusintatenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa. Tutustu tenttiohjeisiin.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Opintojakson voi sisällyttää osaksi Matematiikan perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.