Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Maksu 50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot ). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdo t). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta)

Kuvaus

Matematiikan sivuaineopiskelijoille kurssi on perusopinto, joka soveltuu osaksi matematiikan tai menetelmätieteiden sivuainekokonaisuutta. Matematiikan pääaineopiskelijat voivat sisällyttää kurssin tutkintonsa muihin opintoihin.

Kurssi soveltuu matematiikan opintojen alussa suoritettuna osaksi matematiikan tai menetelmätieteiden sivuainekokonaisuutta niille, joiden pääaine ei ole matematiikka. Kurssia ei hyväksytä matematiikan pääaineopintoihin.

Kurssin tärkeimpänä tavoitteena on eräiden koulu- ja lukiomatematiikan keskeisten asioiden mieleen palauttaminen ja matematiikassa käytettävien merkintöjen ja käsitteiden esitteleminen. Kurssilla käydään siis läpi koulu- ja lukiomatematiikan asioita ja pyritään tekemään matematiikan ulkoasua tutuksi. Käsiteltävät asiat ovat ”yleismatematiikkaa” eikä kurssilla syvennytä mihinkään erityiseen matematiikan alaan. Keskeisiä asioita ovat yksinkertaiset matemaattiset lausekkeet, perusyhtälöt, trigonometria, aritmeettinen ja geometrinen jono sekä funktiot.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä käytät palveluita mm. Moodle -oppimisympäristöä

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Luennot 30 t + laskuharjoitukset 12 t

Luennot: ti ja to 4.8. - 3.9.2015 klo 16.00-18.30
Opetuspaikka: tiistaisin auditorio B123 (paitsi ti 11.8. sali D123), torstaisin 6., 20. ja 27.8. aud CK112, 13.8. ja 3.9. aud B123, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Laskuharjoitukset: ke 12.8. - 16.9.2015 klo 16.00-17.30
Opetuspaikka: sali CK111, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Kurssin suorittaminen edellyttää laskuharjoituksiin osallistumista ja laskuharjoitustehtävien ratkaisemista. Kurssin läpäisemiseksi pitää tehdä vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) annetuista tehtävistä ja osallistua niiden läpikäymiseen laskuharjoituksissa.

Huom! Poissaoloista on sovittava erikseen laskuharjoitusten vetäjän tai luennoitsijan kanssa.

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia, tarkista opetuspaikka ja sijainti opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua. Näet sijainnin myös sivun alareunan opetuspaikka linkistä. Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyys . Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Kurssin kotisivu:

Opintojakso arvioidaan asteikolla Hyväksytty/Hylätty.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa 5.6.2015

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Kirjatenttinä suoritettavaan jaksoon ilmoittaudutaan viimeistään 10 päivää ennen tenttipäivää, ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan kirjallisuus sekä valitaan tenttipäivä.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

Opettaja: Juulia Lahdenperä

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Avoimen yliopiston oppiaineen yhteydenottolomake

Opintojakson voi sisällyttää osaksi Matematiikan perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.