Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

30 euroa

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Matematiikan sivuaineopiskelijoille kurssi on perusopinto, joka soveltuu osaksi matematiikan tai menetelmätieteiden sivuainekokonaisuutta. Matematiikan pääaineopiskelijat voivat sisällyttää kurssin tutkintonsa muihin opintoihin.

Miksi salakirjoituksen yhteydessä puhutaan aina matemaatikoista? Mitä ihmettä on se 4-ulotteinen, tai n-ulotteinen geometria mistä tiedelehdissä aina puhutaan? Kuinka tilastotieteilijä nappaa kiinni talousrikollisen? Näihin, sekä moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen laitoksemme uudistetulla Matematiikka Tutuksi -kurssilla. Kurssi on suunnattu pääaineeseen katsomatta kaikille niille, joita kiinnostaa tietää, mitä kauneutta ja hyötyä matematiikalla on maailmalle tarjottavana!

Matematiikka tutuksi -kurssilla annetaan välähdyksenomaisia esimerkkejä korkeamman matematiikan ilmiöistä ja sovelluksista. Kurssilla tutustutaan muun muassa salakirjoituksen ja algebran yhteyksiin, moniulotteisten avaruuksien geometriaan sekä tilastolliseen väärennetyn datan havaitsemiseen. Kurssi on suunnattu kaikille opiskelijoille pääaineeseen katsomatta.

  • Matematiikan sivuaineopiskelijoille kurssi on perusopinto, joka soveltuu osaksi matematiikan tai menetelmätieteiden sivuainekokonaisuutta.
  • Matematiikan pääaineopiskelijat voivat sisällyttä kurssin tutkintonsa muihin opintoihin.

Orientaatio matematiikan opintoihin järjestetään ennen Matematiikka tutuksi -kurssin ensimmäistä luentoa tiistaina 1.9.2015 klo 13-14 Exactumin salissa D123.

Luennot + ryhmätapaamiset (laskuharjoitukset)

Luennot: ti 1.9. - 13.10.2015 klo 14-16
Opetuspaikka: A111, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Lisäksi ryhmätapaamisia 2 tuntia viikossa. Ryhmätapaamisten aikataulut ilmestyvät elokuun loppuun mennessä. (Aikavaihtoehtoja on useita ja osallistujat saavat valita itselleen sopivan ajankohdan.)

Kurssin kotisivut

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Opintojakson voi sisällyttää osaksi Matematiikan perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.