Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

30 euroa Lisätietoja

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Kuvaus

Matematiikan sivuaineopiskelijoille kurssi on perusopinto, joka soveltuu osaksi matematiikan tai menetelmätieteiden sivuainekokonaisuutta. Matematiikan pääaineopiskelijat voivat sisällyttää kurssin tutkintonsa muihin opintoihin.

Miksi salakirjoituksen yhteydessä puhutaan aina matemaatikoista? Mitä ihmettä on se 4-ulotteinen tai n-ulotteinen geometria, mistä tiedelehdissä aina puhutaan? Kuinka tilastotieteilijä nappaa kiinni talousrikollisen? Näihin, sekä moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen laitoksemme uudistetulla Matematiikka Tutuksi -kurssilla. Kurssilla annetaan välähdyksenomaisia esimerkkejä korkeamman matematiikan ilmiöistä ja sovelluksista. Kurssilla tutustutaan muun muassa salakirjoituksen ja algebran yhteyksiin, moniulotteisten avaruuksien geometriaan sekä tilastolliseen väärennetyn datan havaitsemiseen. Kurssi on suunnattu pääaineeseen katsomatta kaikille niille, joita kiinnostaa tietää, mitä kauneutta ja hyötyä matematiikalla on maailmalle tarjottavana! Kurssille ei ole esitietovaatimuksia.

Luennot + ryhmätapaamiset (laskuharjoitukset)

Kurssi arvostellaan hyväksytty/hylätty -asteikolla.

Luennot: ti 6.9. - 18.10.2016 klo 14-16 Ei luentoa viikolla 37 (13.9.). Lisäksi pienryhmätapaamisia 2 tuntia viikossa viikoilla 37-42.
Opetuspaikka: A111, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Lisäksi ryhmätapaamisia 2 tuntia viikossa. Ryhmätapaamisten aikataulut löytyvät kurssin kotisivuilta.

Kurssin kotisivut

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opiskelun käytännönohjeita

Katso yhteystiedot oppiainesivulta.