Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

  • Kurssi on tarkoitettu suoritettavaksi samanaikaisesti kurssin 57046 Tilastollinen päättely I kanssa, jonka sisältö (katso täältä: Oppimistavoitematriisi) muodostaa kurssin tilastotieteellisen käsitteistön esitietovaatimukset.
  • Kurssia ei ole tarkoitettu yleiseksi R-kurssiksi. Netistä löytyy lukuisia R:n itseopiskelumateriaaleja, verkkokursseja, oppaita ja mikäli haluat yleisesti oppia R:n käyttöä, googlaamalla löytyy apua. Kurssi 57703 Tilastollinen päättely R-ohjelmistolla on asemoitu kurssin 57046 Tilastollinen päättely I ohjelman rinnakkaiskurssiksi.

Kurssi etenee rinnakkain kurssin 57046 Tilastollinen päättely I kanssa. Tavoitteena on antaa riittävät tiedot ryhtyä soveltamaan päättelyn teoriaa käytäntöön itsenäisesti. Kurssi aikana käydään läpi R-ohjelmiston avulla seuraavia aiheita: R:n peruskäyttö ja funktiot, matriisit ja tietorankenteet, datan visuaalinen esittäminen, testaaminen ja luottamusvälit, lineaarinen regressio, lisäpakettien asentaminen ja käyttö.

Kurssi on matematiikan ja tilastotieteen laitoksen järjestämää opetusta, johon Avoimen yliopiston opiskelijat voivat osallistua.

Katso tarkemmat tiedot kurssin kotisivuilta.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opintojakso on osa A57505 Tilastotieteen perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.