Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Kurssin esitietovaatimuksena on kurssi "Ohjelmoinnin perusteet". Kursseista "Ohjelmistotekniikan menetelmät" sekä "Ohjelmoinnin jatkokurssi" on kurssilla myös paljon hyötyä.

Opintojaksolla opitaan perustiedot relaatiotietokannoista: mitä ne ovat ja miten niitä käytetään suoraan ja toisaalta ohjelmointikielen kautta:
- Mitä relaatiotietokannat ovat?
- Mitä tarkoittaa tiedon tallentaminen tietokantaan?
- Kuinka tietoja haetaan ja yhdistellään?
- Miten saadaan aikaan ajan tasalla pysyviä www-sivuja?
- Mitä huomioidaan tietokannan suunnittelussa?

Kurssilla tehdään runsaasti harjoituksia SQL-tietokantakielellä esimerkkitietokannan parissa.

Suoritustapa: Verkkokurssi: SQL-trainer-harjoitusohjelmiston tehtävät + harjoitustyö + kirjallinen loppukuulustelu. Kuulustelu järjestetään läsnäoloa edellyttävänä perinteisenä tenttinä.   


Opetuksen aikataulu:

20.1.15 Kurssisivut aukeavat
26.1.15 Harjoitustyön tekeminen alkaa
9.2.15 Harjoitustyön käsiteanalyysiosa valmis
2.3.15 Harjoitustyön tietokantasuunnitelmaosa valmis
9.3.15 SQL-trainer -harjoitusohjelmiston 1. tehtävien palautus
16.3.15 SQL-trainer -harjoitusohjelmiston 2. tehtävien palautus
23.3.15 SQL-trainer -harjoitusohjelmiston 3. tehtävien palautus
30.3.15 SQL-trainer -harjoitusohjelmiston 4. tehtävien palautus
7.4.15 SQL-trainer -harjoitusohjelmiston 5. tehtävien palautus
13.4.15 SQL-trainer -harjoitusohjelmiston 6. tehtävien palautus

 

Verkko-oppimisympäristö Moodle:

Opintojakso on verkkokurssi, jonka opetus toteutetaan oppimisympäristö Moodlessa. Sivut avautuvat: 20.1.2015 . Lisätietoa verkko-opiskelusta.

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen. Saat linkin ja kurssiavaimen myös sähköpostitse pari päivää ennen opintojen alkua.

 

Oppimateriaali ja kirjallisuus:

Verkkomateriaali

Oheiskirjallisuus: Ramakrishnan R. & Gehrke J.: Database Management Systems, 3rd. ed, McGraw-Hill, 2003 tai R. Elmasri & S. B. Navathe: Fundamentals of Database Systems, 5th ed., Addison-Wesley, 2007. (myös vanhempi 4. painos vuodelta 2003 käy)
Teokset eivät ole kurssin suorittamisen kannalta välttämättömiä, mutta hankkimista voivat harkita ne opiskelijat, jotka suunnittelevat tietojenkäsittelytieteen tietokantaopintojen jatkamista.

 

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Tehtävät + harjoitustyö + tentti

Verkkomateriaali.

Tenttipäivät:

Vaihtoehtoiset tenttipäivät: ma 27.4.2015 klo 17-20, la 9.5.2015 klo 9-12 ja ma 8.6.2015 klo 17-20 sekä uusintatentti Helsingissä ke 26.8.2015 klo 17-20.

 

Katso tenttipaikka tenttipaikkalistalta

Opintomaksuun sisältyy yksi tenttikerta opinto-ohjelman vaihtoehtoisina tenttipäivinä valitsemallasi verkko-opintojen lähitenttipaikkakunnalla ja uusintatentti Helsingissä. Tenttipaikat Helsingissä.

 

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa.

 

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa ti 18.11.2014 klo 10.00

 

Maksu 50 euroa

Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.
Kirjatentteinä suoritettaviin opintojaksoihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 vuorokautta ennen tenttipäivää. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös tentittävä kirjallisuus.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle päättyi 20.1.2015

 

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

 

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

 

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

 

Opetuspaikat näet tämän sivun alareunassa.

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia, tarkista opetuspaikka opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua.  Opetuspaikkojen sijainnit. Näet opetuspaikan sijainnin myös tämän sivun alareunassa olevasta opetuspaikan linkistä. Voit tarkistaa Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyyden opetustilojen esittely -sivuilta. Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Voit hyödyntää Flamman  Opintoni-ikkunan kalenteria (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Jakson tiedot päivittyvät Flammaan noin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Opettaja: FL Harri Laine

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.