Ilmoittaudu

Viestit

Käyttäjän Kai Korpimies kuva

Kai Korpimies

Julkaistu, 30.4.2015 klo 13:13

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Maksu 50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot ). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdo t). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta)

Kuvaus

Tietojenkäsittelytiede on laajentunut nopeasti ja kattaa nykyisin suuren määrän erilaisia tutkimusalueita ja ydinteknologioita. Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen -kurssilla luodaan tieteellisesti painottunut yleissilmäys tähän laajaan kokonaisuuteen. Kurssilla tutustutaan tietojenkäsittelyn keskeisiin osa-alueisiin, menetelmiin ja ammattietiikkaan. Yhtenä keskeisenä lähtökohtana on Peter Denningin v. 2003 esittämä näkemys tietojenkäsittelyn keskeisistä periaatteista, käytännöistä ja ydinteknologioista.

Kurssilaisilta ei edellytetä tietojenkäsittelytieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista, mutta alan englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea.

Opintojaksolla on käytössä opetuksen tukena verkko-oppimisympäristö Moodle. Sivut avautuvat: xx.xx.xxxx

Verkko-oppimisympäristö Moodle:

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen. Saat tiedot myös sähköpostitse pari päivää ennen opintojen alkua.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä käytät palveluita mm. Moodle -oppimisympäristöä

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Luennot 15 t + Ryhmäopinnot 12 t + kotitehtävät, joista osa tehdään opintopiireissä.

Harjoitusten ratkaisut tulee palauttaa viimeistään 30.6.

Luennot: ti 12.5. - 26.5.2015 klo 12-16 ja ti 2.6.2015 klo 12-15

Opetuspaikka: 12.05. CK112, 19.05. D122, 26.05. CK112, 02.06. CK112, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Ryhmäopinnot: ke 13.5. - 17.6.2015, ryhmä 1 klo 14-16

Opetuspaikka: B119, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia, tarkista opetuspaikka ja sijainti opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua.  Näet sijainnin myös sivun alareunan opetuspaikka linkistä. Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyys Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Kurssin kotisivut:

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa 14.4.2015

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle ryhmään 1

Opettaja: lehtori Kai Korpimies
Harjoitukset: Hannu Kärnä

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Avoimen yliopiston oppiaineen  yhteydenottolomake

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.