Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen tarkoituksena on antaa yleiskuva automaattisesta tietojenkäsittelystä ja tietojenkäsittelytieteestä. Opintoihin sisältyy mm. ohjelmointia, ohjelmistokehitystä ja tiedonhallintaa. Tietoteknisistä valmiuksista on nykyisin hyötyä hyvinkin monenlaisissa työtehtävissä. Perusopintojen laajuiset opinnot ovat tarpeen paitsi tietotekniikkaa paljon käyttäville myös niille, jotka osallistuvat tietojärjestelmien tai sovellusten suunnitteluun.

Tietojenkäsittelytieteen esittely

Ennen kuin teet opiskelupäätöksesi, tutustu verkko-opiskeluun ja laitteistovaatimuksiin.

Linkki verkko-oppimisympäristöön näkyy ilmoittautumisen jälkeen Omilla sivuilla kohdassa Osallistumistiedot. Linkki avautuu opintojen alkaessa.

Tietojenkäsittelytieteen verkko-opinnoista järjestetään orientaatiotilaisuus to 8.1.2015 klo 16.00-17.00.

Orientaatiossa kerrotaan Avoimen yliopiston käytännöistä, tietojenkäsittelytieteen opintojen suorittamisesta ja avoimen yliopiston väylästä Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijaksi. Orientaatiotilaisuus järjestetään AC-verkkokokousympäristössä. Mene osoitteeseen connectpro.helsinki.fi/avoinorientaatiotkt

Voit kysyä kysymyksiä chatin kautta. Astu sisään ”vieraana”, jolloin annat oman nimesi. Varmista äänen kuuluvuus koneestasi ennen osallistumistasi.

Perusopintojen tarkoituksena on antaa yleiskuva automaattisesta tietojenkäsittelystä ja tietojenkäsittelytieteestä. Opintoihin sisältyy mm. ohjelmointia, ohjelmistokehitystä ja tiedonhallintaa. Tietoteknisistä valmiuksista on nykyisin hyötyä hyvinkin monenlaisissa työtehtävissä. Perusopintojen laajuiset opinnot ovat tarpeen paitsi tietotekniikkaa paljon käyttäville, myös niille, jotka osallistuvat tietojärjestelmien tai sovellusten suunnitteluun.

Opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa lukuvuosien 2014-2015 ja 2015-2016 aikana.

Tietojenkäsittelytieteen perusopinnot (25 op) sisältää seuraavat opintojaksot:

Opintokohteen suoritustavat vaihtelevat. Näet suoritustavat opinto-ohjelmista.

Maksu 250 euroa

Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.
Kirjatentteinä suoritettaviin opintojaksoihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 vuorokautta ennen tenttipäivää. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös tentittävä kirjallisuus.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintokokonaisuuteen on päättynyt keväällä 2015.

Ilmoittautumalla opintokokonaisuuteen saat kerralla opinto-oikeuden kaikille opintokokonaisuuteen kuuluville opintojaksoille ja sitoudut opinnoissasi opinto-ohjelmassa ilmoitettuun aikatauluun. Voit ilmoittautua myös erikseen opintokokonaisuuteen kuuluville yksitäisille jaksoille, jolloin sitoudut kerralla vain kyseisen opintojakson aikatauluun. Tee tällöin ilmoittautuminen kunkin opintojakson opinto-ohjelmasta erikseen.

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

Avoimen väylä matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan voivat avoimen yliopiston opintojen perusteella hakea opinto-oikeutta ne opiskelijat, joilla ei ole voimassa olevaa korkeakoulututkinnon suoritusoikeutta. Opiskelijat otetaan suorittamaan luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinnonsuoritusoikeus fysikaalisten tieteiden, kemian, matematiikan, tietojenkäsittelytieteen tai tilastotieteen koulutusohjelmaan voidaan myöntää sellaiselle avoimen yliopiston opiskelijalle, joka on suorittanut Helsingin yliopiston opetussuunnitelman mukaan perusopintoja (approbatur-oppimäärä) vastaavan opintokokonaisuuden 25 opintopistettä (15 opintoviikkoa) vähintään arvosanalla 3/5 (2/3) hakemassaan aineessa. Tutkinnonsuoritusoikeutta voi hakea kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Lisätietoja väylästä löytyy sivulta
http://www.helsinki.fi/ml/valinnat/erillisvalinnat.html

Lehtori Kai Korpimies vastaa tietojenkäsittelytieteen opintoihin liittyviin sisällöllisiin kysymyksiin.
puh. 02941 28003
kai.korpimies@helsinki.fi

Sovi tarvittaessa tapaaminen.

Kurssimaksuihin, ilmoittautumisiin, opinto-oikeuksiin, aikatauluihin ja muihin käytännönseikkoihin liittyvät kysymykset esitetään Kysy oppiaineesta - yhteydenottolomakkeen kautta.

Tietojenkäsittelytieteen perusopinnot pääaineopintojen mukaisesti sisältää opintojaksot:

A582102 Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen (5 op)
A581325 Ohjelmoinnin perusteet (5 op)
A582103 Ohjelmoinnin jatkokurssi (5 op), esitietovaatimuksena Ohjelmoinnin perusteet
A582104 Ohjelmistotekniikan menetelmät (5 op), esitietovaatimuksena ohjelmointitaito, oliokäsitteistön hallinta (Ohjelmoinnin perusteet)
A581328 Tietokantojen perusteet (5 op), esitietovaatimuksena on Ohjelmoinnin perusteet. Kursseista Ohjelmistotekniikan menetelmät sekä Ohjelmoinnin jatkokurssi on kurssilla myös paljon hyötyä.

Jos suoritat tietojenkäsittelytieteen perusopintoja sivuaineena, voit korvata joko Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen -kurssin tai Tietokantojen perusteet -kurssin opintojaksolla Ohjelmoinnin harjoitustyö (5 op) - A58160