Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

375 euroa

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ. Ilmoittautuminen alkaa 17.11.2015 klo 10.00.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Voit ilmoittautua joko opintokokonaisuuteen tai yksittäisille opintojaksoille (katso jaksojen/kokonaisuuden opinto-ohjelmat)

Kuvaus

Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen tarkoituksena on antaa yleiskuva automaattisesta tietojenkäsittelystä ja tietojenkäsittelytieteestä. Opintoihin sisältyy mm. ohjelmointia, ohjelmistokehitystä ja tiedonhallintaa. Tietoteknisistä valmiuksista on nykyisin hyötyä hyvinkin monenlaisissa työtehtävissä. Perusopintojen laajuiset opinnot ovat tarpeen paitsi tietotekniikkaa paljon käyttäville myös niille, jotka osallistuvat tietojärjestelmien tai sovellusten suunnitteluun.

Tietojenkäsittelytieteen esittely

Ennen kuin teet opiskelupäätöksesi, tutustu verkko-opiskeluun ja laitteistovaatimuksiin.

Linkki verkko-oppimisympäristöön näkyy ilmoittautumisen jälkeen Omilla sivuilla kohdassa Osallistumistiedot. Linkki avautuu opintojen alkaessa.

Tietojenkäsittelytieteen verkko-opinnoista järjestetään orientaatiotilaisuus to 7.1.2016 klo 16-17.

Orientaatiossa kerrotaan Avoimen yliopiston käytännöistä, tietojenkäsittelytieteen opintojen suorittamisesta ja avoimen yliopiston väylästä Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijaksi. Orientaatiotilaisuus järjestetään AC-verkkokokousympäristössä. Mene osoitteeseen connectpro.helsinki.fi/avoinorientaatiotkt

Voit kysyä kysymyksiä chatin kautta. Astu sisään ”vieraana”, jolloin annat oman nimesi. Varmista äänen kuuluvuus koneestasi ennen osallistumistasi.

Opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa lukuvuosien 2015-2016 ja 2016-2017 aikana.

Tietojenkäsittelytieteen perusopinnot (25 op) sisältää seuraavat opintojaksot:

Jos suoritat tietojenkäsittelytieteen perusopintoja sivuaineena, voit korvata joko Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen -kurssin tai Tietokantojen perusteet -kurssin opintojaksolla Ohjelmoinnin harjoitustyö (5 op) - A58160

Opintokohteen suoritustavat vaihtelevat. Näet suoritustavat opinto-ohjelmista.

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita. Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Lehtori Kai Korpimies vastaa tietojenkäsittelytieteen opintoihin liittyviin sisällöllisiin kysymyksiin.
puh. 02941 28003
kai.korpimies@helsinki.fi

Sovi tarvittaessa tapaaminen.

Tietojenkäsittelytieteen perusopinnot pääaineopintojen mukaisesti sisältää opintojaksot:

A582102 Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen (5 op)
A581325 Ohjelmoinnin perusteet (5 op)
A582103 Ohjelmoinnin jatkokurssi (5 op), esitietovaatimuksena Ohjelmoinnin perusteet
A582104 Ohjelmistotekniikan menetelmät (5 op), esitietovaatimuksena ohjelmointitaito, oliokäsitteistön hallinta (Ohjelmoinnin perusteet)
A581328 Tietokantojen perusteet (5 op), esitietovaatimuksena on Ohjelmoinnin perusteet. Kursseista Ohjelmistotekniikan menetelmät sekä Ohjelmoinnin jatkokurssi on kurssilla myös paljon hyötyä.

Jos suoritat tietojenkäsittelytieteen perusopintoja sivuaineena, voit korvata joko Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen -kurssin tai Tietokantojen perusteet -kurssin opintojaksolla Ohjelmoinnin harjoitustyö (5 op) - A58160