Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Opintojakson tavoite:

Opiskelija tutustuu yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen keskeisiin kysymyksiin, tehtäväalueisiin ja pyrkimyksiin.

Suoritustapa:

Luentotallenteiden kuuntelu, verkkokeskustelu, kirjallisuus ja teemapäiväkirja.

Opintojakso alkaa ma 9.2.2015. Verkko-oppimisympäristö Moodle avautuu to 5.2.2015.
Luentotallenteet kuunnellaan viikoilla 7-13.
Verkkokeskustelu alkaa ma 2.3.2015 ja päättyy ma 9.3.2015.
Teemapäiväkirja palautetaan ma 30.3.2015 mennessä verkko-oppimisympäristö Moodleen.

 

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Opintojakso on verkkokurssi, jonka opetus toteutetaan oppimisympäristö Moodlessa. Sivut avautuvat to 5.2.2015. Lisätietoa verkko-opiskelusta. Tehtävät palautetaan ja keskustelut toteutetaan Moodlessa.

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen.

 

Oppimateriaali ja Kirjallisuus:

  • Rinne, R., Kivirauma, J. & Lehtinen, E. (2004, myös uudempi painos käy, saatavilla myös Johdatus Kasvatustieteisiin) Johdatus kasvatustieteisiin. WSOY.
  • opettajan osoittama muu materiaali

 

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojaksolla on useita suoritustapoja.

  • Rinne, R., Kivirauma, J. & Lehtinen, E. (2004, myös uudempi painos käy) Johdatus kasvatustieteisiin. WSOY.
  • opettajan osoittama muu materiaali

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä. Osasuorituksia ei säilytetä Avoimen yliopiston rekisterissä opintojakson päättymisen jälkeen.

Ilmoittautuminen alkaa ke 21.1.2015 klo 10.00.

 

Maksu 30 euroa
Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.
Kirjatentteinä suoritettaviin opintojaksoihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 vuorokautta ennen tenttipäivää. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös tentittävä kirjallisuus.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

 

Ilmoittautuminen opintojaksolle

 

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

   

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

 

Opetuspaikat näet tämän sivun alareunassa.

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia, tarkista opetuspaikka opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua.  Opetuspaikkojen sijainnit. Näet opetuspaikan sijainnin myös tämän sivun alareunassa olevasta opetuspaikan linkistä. Voit tarkistaa Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyyden opetustilojen esittely -sivuilta. Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Voit hyödyntää Flamman Opintoni- ikkunan kalenteria (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Jakson tiedot päivittyvät Flammaan noin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Opettajat:

FL Kirsi Kallio

Opettajat ovat tavattavissa luentojen aikana. Muina ajankohtina yhteydenotot opetuksen järjestäjän kautta. Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) koulutussuunnittelijan ja opintosihteerin yhteydenottolomake

Opintojakso kuuluu Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot 25 op -opintokokonaisuuteen.