Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa.

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittaudu viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää. Maksu sisältää opinto-ohjelmassa mainitut kaksi/kolme tenttiä. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan tenttipäivä ja ilmoitetaan kirjallisuus. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot

Opintojaksolla käsitellään sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen kestävyyden tavoitteita sekä globaalin kehityksen että suomalaisen hyvinvointivaltion näkökulmasta. Eri tieteenalojen tutkimustietoa hyödyntävällä kurssilla tarkastellaan kestävän hyvinvoinnin sisältöä sekä sitä, miten erilaiset kestävyyden haasteet ja politiikkaratkaisut ovat kytköksissä toisiinsa. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on hyvät perustiedot kestävän hyvinvoinnin kysymyksistä sekä valmiudet käsitellä suomalaisten hyvinvointia ja sosiaalipolitiikkaa suhteessa kansainvälisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Opintojakso kuuluu yhteiskuntapolitiikan aineopintoihin (35 op).

Verkkotentti

Moodle
Tentti tehdään Moodle-oppimisympäristössä. Lisätietoa verkko-opiskelusta.
Löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta. Saat tiedot myös sähköpostitse.

Verkkotenttipäivät:

ke 23.9.15 klo 17-21
ke 28.10.15 klo 17-21
ke 2.12.15 klo 17-21

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa. Tutustu tenttiohjeisiin

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Leslie Paul Thiele: Sustainability, 2013

Rauschmayer Felix ym. (toim): Sustainable Development

M Cahill: The environment and Social policy (2001) tai Helne ym: Sosiaalipolitiikka rajallisella maapallolla, 2012

Hämäläinen Timo: Towards a Sustainable Well-being Society, 2013 (Suomeksi: Kohti kestävää hyvinvointia)

Tentti arvioidaan asteikolla 1-5, hylätty.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Yhteiskuntapolitiikan aineopinnot