Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

150 euroa.

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot

Hyvinvointivaltiotutkimuksen klassikkoja ja yhteiskuntapolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä käsittelevä kokonaisuus, jonka suoritettuaan opiskelija tuntee hyvinvointivaltioteorian keskeiset teoriat ja niiden ajankohtaiset sovellukset sekä osaa soveltaa niitä yhteiskunnallisessa ja tieteellisessä keskustelussa ja arvioida niitä kriittisesti. Hän tuntee hyvinvointivaltiotutkimuksen tärkeimmät tietolähteet, pystyy käyttämään niitä tiedonhaussa ja ajankohtaisen tiedon jäsentämisessä.

Opintojakso kuuluu yhteiskuntapolitiikan aineopintoihin (35 op).

Kirjallisuuskatsaus ja verkkotentti. Kirjallisuuskatsaus on seminaari, jonka yhteydessä kirjoitetaan kirjallisuuskatsaus. Seminaari-istunnot pidetään verkko-oppimisympäristö Moodlessa, jossa opponoidaan toisen opiskelijan kirjallisuuskatsaus ja osallistutaan keskusteluun kaikkien opiskelijoiden katsauksista.

Kirjallisuuskatsaus tehdään ajankohtaisista teoksista (kohta 2) ja verkkotentissä suoritetaan klassikkoteokset (kohta 1). Huomioithan, että kirjallisuusseminaari tulee suorittaa ennen verkkotenttiä.

Kirjallisuuskatsaus 29.3.-16.5.16
- ti 29.3.16 Moodle-oppimisympäristö aukeaa
- ma 11.4.16 Opponointiaiheen valinta
- ma 2.5.16 Kirjallisuuskatsaukset seminaarin keskustelualueelle
- ma 9.5.16 Opponoinnit seminaarin keskustelualueelle
- 9.-16.5.16 Verkkokeskustelu kirjallisuuskatsauksista

Verkkotentit: ke 8.6.16 klo 17-21, ma 25.7.16 klo 17-21 ja ma 22.8.16 klo 17-21

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa. Tutustu tenttiohjeisiin. Tarkista tenttipaikka ennen tenttiä.

1) Klassikot:

Esping-Andersen: Three World of Welfare Capitalism 1990
Pierson, Chistopher: Beyond the welfare state. The New Political Economy of Welfare. 3.painos tai uudempi

2) Ajankohtaiset teokset (valittava 3 teosta seuraavista):

Journal of European Social Policy, Special Issue 2015
Kvist, Jon & Frizell, Johan & Hvinden, Bjorn & Kangas, Olli: Changing social equality. The Nordic welfare model in the 21st century. Polity Press, 2011
Liukko, Jyri: Solidaarisuuskone – elämän vakuuttaminen ja vastuuajattelun muutos. 2013
Seeleib-Kaiser M (toim.): Welfare state transformations

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Yhteiskuntapolitiikan aineopinnot