Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa.

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Opiskelija osaa määritellä asenteen ja ennakkoluulon käsitteet ja tuntee niiden erilaisia mittaustapoja, sekä on tutustunut keskeisiin asenteita ja ennakkoluuloja selittäviin teorioihin (esim. kontaktihypoteesi, sosiaalisen identiteetin teoria, suunnitellun toiminnan teoria). Lisäksi opiskelija tutustuu siihen, miten teorioita hyödynnetään käyttäytymisen muutoksessa ja miten tutkimustietoa hyödynnetään ryhmienvälisen konfliktien ehkäisyssä.

Opintojakso kuuluu sosiaalipsykologian perusopintoihin (25 op).

Tenttiin kuuluu kaksi osaa: Monivalitatentti ja kotitentti. Monivalintatentti (Brownin kirja) + kotitentti (koko kirjallisuus).

Monivalintatentti koostuu 18 monivalintatehtävästä. Monivalintatehtävät ovat vain Brownin kirjasta Prejudice. Kysymykset ovat yksityiskohtaisia ja niihin vastaaminen edellyttää, että kirja on opiskeltu etukäteen ERITTÄIN hyvin. Tentin läpäisy edellyttää, että kahdeksaan kysymykseen on vastattu oikein.

Monivalintatentti on läpäistävä, jotta kotitenttikysymyksiin pääsee vastaamaan. Kun olet vastannut hyväksytysti monivalintatenttiin, pääset jatkamaan kotitenttikysymyksiin. Essee muotoisiin kotitenttikysymyksiin sinulla on aikaa vastata 3 päivää ja niissä on käsiteltävä koko tenttialueen kirjallisuutta. Huomioithan, että kotitentti tehdään aina sen monivalintatentin yhteydessä, johon olet ilmoittautunut.

Moodle
Tentit tehdään Moodle-oppimisympäristössä. Lisätietoa verkko-opiskelusta.
Löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta. Saat tiedot myös sähköpostitse.

Tenttipäivät:

I Monivalintatentti ma 18.1.16 klo 17-17.45, kotitentti alkaa ma 18.1.16 klo 18 ja päättyy to 21.1.16 klo 23.55
II Monivalintatentti ma 22.2.16 klo 17-17.45, kotitentti alkaa ma 22.2.16 klo 18 ja päättyy to 25.2.16 klo 23.55
III Monivalintatentti ma 21.3.16 klo 17-17.45, kotitentti alkaa ma 21.3.16 klo 18 ja päättyy to 24.3.16 klo 23.55

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa. Tutustu tenttiohjeisiin

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Erwin P: Asenteet ja niihin vaikuttaminen (engl. Attitudes and persuasion) (180s)

Brown, R. (2010). Prejudice. Its social psychology (2. painos, n. 300 s.)

Haukkala, Hankonen, Konttinen (2012). Sosiaalipsykologia terveyskäyttäytymisen tutkimuksessa. Psykologia. 47, 05-06, s. 396-409 (13s)

Solares, E. & Liebkind, K. (2012) Ryhmienväliset ennakkoluulot ja niihin vaikuttaminen Psykologia. 2012, 05-06, s. 357-368 (11s)

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Sosiaalipsykologian perusopinnot