Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 e

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot ). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdot ).

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Ilmoittaudu viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää. Maksu sisältää opinto-ohjelmassa mainitut kolme tenttiä. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan tenttipäivä ja ilmoitetaan kirjallisuus. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Opintojakso auttaa luomaan yleiskäsityksen yhteiskunnallisten valtasuhteiden ja -ristiriitojen, poliittisen toiminnan ja valtiollisten rakenteiden kehityksestä modernisoituvassa yhteiskunnassa. Oppimisen painopiste on 1800- ja 1900-luvun Euroopan, Suomen ja muiden Pohjoismaiden muutosprosesseissa.

1 år

Opintojakso on osa Yhteiskuntahistorian perusopinnot 25 op sekä Yhteiskuntatieteiden perusopinnot 25 op (poliittinen historia, talous- ja sosiaalihistoria) -opintokokonaisuuksia.
Lue lisää Yhteiskuntatieteiden perusopinnoista

Kirjallisuuskuulustelu:

Opintomaksuun sisältyy kolme tenttikertaa.

Vaihtoehtoiset tenttipäivät:
la 24.10.15 klo 9-12,
la 28.11.15 klo 9-12,
ma 8.2.16 klo 17-20 ja
ma 4.4.16 klo 17-20


Ilmoittaudu
valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa. Tutustu tenttiohjeisiin. Tarkista tenttipaikka ennen tenttiä.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Tentissä suoritetaan seuraavat neljä teosta:

- The Nineteenth Century. Europe 1789-1914. Edited by T.C.W Blanning. Oxford University Press 2000.
- Mary Hilson: The Nordic Model. Scandinavia since 1945. (London: Reaktion 2008) (234s)
- Osmo Jussila, Seppo Hentilä, Jukka Nevakivi: Suomen poliittinen historia 1809-2009
- Rauli Mickelsson: Suomen puolueet: historia, muutos ja nykypäivä (2007)

0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet).

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.

Tentaattori: VTT Jari Sedergren

Yhteiskuntahistorian perusopinnot 25 op, Yhteiskuntatieteiden perusopinnot 25 op (poliittinen historia, talous- ja sosiaalihistoria)
Lue lisää Yhteiskuntatieteiden perusopinnoista