Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille johtamisen opinnoista kiinnostuneille.

Opintojakson tarkoituksena on johdattaa opiskelija yritysten ja niiden toimintaympäristön muutokseen sekä sen yhteyksiin yritysten johtamisen kehitykseen. Jakson tarkastelun kohteena ovat erityisesti yritysten kasvu ja kansainvälistyminen sekä johdon professionalisoituminen, yritysorganisaatioiden muutos ja yritysten yhteiskuntasuhteiden kehitys teollistumisen alkuajoista tähän päivään. Opintojakson suorittaneella opiskelijalla on yleiskuva yritysten ja niiden toimintaympäristön historiallisesta muutoksesta sekä näiden yhteydestä yritysten johtamisen kehitykseen.

Opintojakson tarkoituksena on johdattaa opiskelija yritysten ja niiden toimintaympäristön muutokseen sekä sen yhteyksiin yritysten johtamisen kehitykseen. Tarkastelun kohteena ovat erityisesti yritysten kasvu ja kansainvälistyminen sekä johdon professionalisoituminen, yritysorganisaatioiden muutos ja yritysten yhteiskuntasuhteiden kehitys teollistumisen alkuajoista tähän päivään.

Oppimistavoite: Opintojakson suorittaneella opiskelijalla on yleiskuva yritysten ja niiden toimintaympäristön historiallisesta muutoksesta sekä näiden yhteydestä yritysten johtamisen kehitykseen.

Kirjatentit: ke 21.1.15 klo 17-20, ma 23.2.15 klo 17-20, la 28.3.15 klo 9-12

Katso tenttipaikka tenttipaikkalistalta

Opintomaksuun sisältyy kolme tenttikertaa. Tenttipäivän voi perua viimeistään kolme vuorokautta ennen tenttipäivää. Tutustu tenttiohjeisiin

Voit vaihtaa tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää .

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Kirjatentti

• Cassis: Big Business. The European Experience in the Twentieth Century.
• Jones, Geoffrey: Multinationals ans Global Capitalism. From the Nineteenth to the Twenty First Century.
• Boyce, Gordon & Ville, Simon: The Development of Modern Business. Palgrave 2002.

Asteikolla: 0-5.
0-5: 0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 18.11.2014 klo 10:00

Maksu 50 euroa
Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

 

 

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

 

Voit hyödyntää Flamman Opintoni- ikkunan kalenteria (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Jakson tiedot päivittyvät Flammaan noin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Opettaja: Dos. Antti Kuusterä

Vastuuyksikkö: Talous- ja sosiaalihistoria, Politiikan ja talouden tutkimuksen laitos

Opintojakso sisältyy Johtamisen perusopintoihin 25 op.