Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ma 11.5.2015
16:30 - 19:45
Ma 18.5.2015
16:30 - 19:45
Ke 20.5.2015
16:30 - 19:45
Ma 25.5.2015
16:30 - 19:45
Ti 2.6.2015
16:30 - 19:45

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna (maksujen lisätiedot). Ilmoittautuminen on sitova (ilmoittautumis- ja maksuehdot). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta).

Kuvaus

Opintojakso esittelee viestinnän ja julkisuuden tutkimuksen näkökulmia, keskeisiä käsitteitä ja ajankohtaisia kysymyksiä. Jakson suoritettuaan opiskelija osaa jäsentää viestinnän tutkimuksen kenttää ja oppihistoriaa, tuntee keskeiset käsitteet ja osaa hahmottaa viestinnän ajankohtaisia ilmiöitä tutkimuksen käsitteiden ja näkökulmien avulla.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Opintojaksolla on käytössä opetuksen tukena verkko-oppimisympäristö Moodle. Sivut avautuvat 11.5.2015.

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen. Saat tiedot myös sähköpostitse pari päivää ennen opintojen alkua.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä pääset käyttämään Moodle-oppimisympäristöä ja muita palveluita.

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opintojakso suositellaan suoritettavaksi ensimmäisenä viestinnän perusopinnoissa.

Luennot 20 t + kotitentti, jossa suoritetaan luennot ja kirjallisuus

HUOM! Kurssin viimeistä luentoa siirretty. Ke 27.5. EI luentoa, korvaava kerta ti 2.6. klo 16.30-19.45. Opetuspaikka: Metsätalon sali 1.

Opetusajat ja -paikat näet tämän sivun alareunassa.

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia. Tarkista opetuspaikka ja sijainti opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua. Näet sijainnin myös sivun alareunan opetuspaikkalinkistä. Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyys.  Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Kotitentti:

Luennot ja kirjallisuus tentitään kotitentissä kurssin Moodle-oppimisympäristössä. Opintomaksuun sisältyy kolme kotitenttikertaa. Kussakin tentissä on mahdollista suorittaa luennot ja/tai kirjallisuus.

1. tenttimahdollisuus: tentti alkaa ma 8.6. klo 10.00 ja päättyy pe 12.6.15 klo 16.00
2. tenttimahdollisuus: tentti alkaa ma 3.8. klo 10.00 ja päättyy pe 7.8.15 klo 16.00
3. tenttimahdollisuus: tentti alkaa to 24.9. klo 10.00 ja päättyy ma 28.9.15 klo 16.00

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelussa.

Tutustu tenttiohjeisiin.

Kantola A. (2014): Matala valta. Vastapaino.
Seppänen J. & Väliverronen E. (2012 tai uudempi painos): Mediayhteiskunta. Vastapaino.

 

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Kurssin suorittaminen edellyttää, että kumpikin osa (luennot ja kirjallisuus) on suoritettu hyväksytysti. Osasuoritukset ovat voimassa vain tämän opintojakson ajan.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä. Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa ke 15.4.15 klo 10.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

Opettaja: VTL Sanna Valtonen

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opintosihteeri Leena Vanninen ja koulutussuunnittelija Mari Hakala, yhteydenottolomake

Viestinnän perusopinnot 25 op
Yhteiskuntatieteiden perusopinnot (viestintä) 25 op

Opintojakson suorituksen voi sisällyttää jompaan kumpaan em. opintokokonaisuuksista. Lisätietoa yhteiskuntatieteiden perusopinnoista.