Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot ). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdot). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta)

Kuvaus

Jakso sopii kaikille teemasta kiinnostuneille. 

Opintojakso kuuluu viestinnän aineopinnoissa kohtaan viestinnän tutkimusalat. Viestinnän aineopintojen valinnaisia opintojaksoja voi suorittaa yksittäisinä opintoina, vaikkei opiskelijalla ole viestinnän perusopintoja suoritettuina.

Seuraatko naistenlehtiä? Tunnistatko itsesi mainonnan sukupuolioletuksista? Mitä ja miten sukupuoli merkitsee? Haluatko ymmärtää, miten ja miksi kaksijakoinen sukupuolikulttuuri konkretisoituu mediatuotannossa?

Kurssilla tarkastellaan mediatekstejä ja niihin sisäänkirjoitettuja sukupuolioletuksia sukupuoliteoreettisen tutkimuskirjallisuuden valossa. Tavoitteena on haastaa mediatuotannon sukupuolittavia käytäntöjä median tuotantorakenteen, mediatekstien ja mediankäytön näkökulmista.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Opintojakso on verkkokurssi, jonka opetus toteutetaan oppimisympäristö Moodlessa. Sivut avautuvat 3.8.2015. Lisätietoa verkko-opiskelusta.

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen. Saat tiedot myös sähköpostitse pari päivää ennen opintojen alkua.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä pääset käyttämään Moodle-oppimisympäristöä ja muita palveluita.

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Verkkokurssi: Verkkoluennot 11 t, mediapäiväkirja, alustus + verkkokeskustelu, essee, palauteluento 2 t

Kurssin aikataulu:

- Moodle-ympäristö avautuu ma 3.8.2015
- verkkoluento ti 4.8. klo 16.30-18.00
- mediapäiväkirjan kirjoittaminen 5.-12.8., palautus ke 12.8.
- verkkoluento ti 11.8 klo 16.30-18.45
- verkkoluento ti 18.8 klo 16.30-18.45
- alustuksen palautus viimeistään 26.8., verkkokeskustelu 27.8.-2.9.
- verkkoluento ti 8.9. klo 16.30-18.45
- esseen palautus viimeistään ti 22.9.
- palauteluento ti 29.9. klo 16.30-17.15

Luennot kannattaa kuunnella reaaliajassa. On myös suositeltavaa aloittaa kurssi heti, koska mediapäiväkirjaa pidetään heti kurssin alussa. Luennoista tehdään kuitenkin tallenteet, jotka tulevat kuunneltaviksi kurssin Moodle-ympäristöön.

Verkkoluennot pidetään Adobe Connect -ohjelmalla. Katso ohje etäosallistumiselle sekä laitevaatimukset.

Seuraava kirjallisuus opettajan osoittamalla tavalla:

Elfving S, Pajala, M (toim.): Tele-visioita: mediakulttuurin muuttuvat muodot
Rossi L: Heterotehdas
Ruoho I, Torkkola S: Journalismin sukupuoli
Saarenmaa L: Intiimin äänet
Vänskä A: Vikuroivia vilkaisuja TAI "Isona minusta tulee palomies!" Kuinka lapsia heteroseksualisoidaan Vogue Bambinin muotikuvissa. Nuorisotutkimus 3/2007.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa ti 2.6.15 klo 10.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

Opettaja: VTM Sanna Ojajärvi

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opintosihteeri Leena Vanninen ja koulutussuunnittelija Mari Hakala, yhteydenottolomake

Opintojakso on osa viestinnän aineopintokokonaisuutta (35 op).