Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Valtio-opin perusopinnot 25 op (hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja)

Opintojakson suorittaneet opiskelijat ovat perehtyneitä talouden ja demokratian institutionaalisiin kysymyksiin. Opiskelijat perehtyvät uusinstitutionalistiseen tutkimusperinteeseen, joka auttaa ymmärtämään institutionalisaatio-prosessia, instituutioiden jatkuvuutta ja muutosta sekä poliitikan ja talouden institutionaalisia puitteita.

Opintojakson suorittaneet opiskelijat ovat perehtyneitä talouden ja demokratian institutionaalisiin kysymyksiin. Opiskelijat perehtyvät uusinstitutionalistiseen tutkimusperinteeseen, joka auttaa ymmärtämään institutionalisaatio-prosessia, instituutioiden jatkuvuutta ja muutosta sekä poliitikan ja talouden institutionaalisia puitteita.

Kirjatentti

  • Lowndes & Roberts: Why Institutions Matter: The New Institutionalism in Political Science (2013)
  • Kathleen Thelen. 2014. Varieties of Liberalization and the New Politics of Social Solidarity
  • Johan P. Olsen. 2010. Governing through Institution Building: Institutional Theory and Recent European Experiments in Democratic Organization

 

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Tenttipäivät: ma 20.10.14 klo 17-21, ke 14.1.15 klo 17-21, ke 8.4.15 klo 17-21

Katso tenttipaikka tenttipaikkalistalta

Opintomaksuun sisältyy kolme tenttikertaa.   Tutustu tenttiohjeisiin

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa.

 

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa 19.8.2014 10:00

Maksu 50 euroa
Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.
Kirjatentteinä suoritettaviin opintojaksoihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 vuorokautta ennen tenttipäivää. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös tentittävä kirjallisuus.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

 

 

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat  

 

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

VTL Ismo pohjantammi

Opintojakso sisältyy valtio-opin aineopintoihin 35 op (hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja) sivuaineopiskelijoille.