Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdot). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille hallinnosta ja instituutioista kiinnostuneille.

Valtio-opin perusopinnot 25 op (hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja)

Opintojakson suorittaneet opiskelijat ovat perehtyneitä talouden ja demokratian institutionaalisiin kysymyksiin. Opiskelijat perehtyvät uusinstitutionalistiseen tutkimusperinteeseen, joka auttaa ymmärtämään institutionalisaatio-prosessia, instituutioiden jatkuvuutta ja muutosta sekä poliitikan ja talouden institutionaalisia puitteita.

Opintojakson suorittaneet opiskelijat ovat perehtyneitä talouden ja demokratian institutionaalisiin kysymyksiin. Opiskelijat perehtyvät uusinstitutionalistiseen tutkimusperinteeseen, joka auttaa ymmärtämään institutionalisaatio-prosessia, instituutioiden jatkuvuutta ja muutosta sekä poliitikan ja talouden institutionaalisia puitteita.

Kirjatentti

Tenttipäivät:  ke 19.8.15 klo 17-20, ma 21.9.15 klo 17-20, ma 19.10.15 klo 17-20

Katso tenttipaikka tenttipaikkalistalta
Opintomaksuun sisältyy kolme tenttikertaa. Tutustu tenttiohjeisiin
Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä käytät palveluita.

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

  • Lowndes & Roberts: Why Institutions Matter: The New Institutionalism in Political Science (2013)
  • Kathleen Thelen. 2014. Varieties of Liberalization and the New Politics of Social Solidarity
  • Johan P. Olsen. 2010. Governing through Institution Building: Institutional Theory and Recent European Experiments in Democratic Organization

0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella).

Ilmoittautuminen alkaa ti 2.6.2015 klo 10:00.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Kirjatenttinä suoritettavaan jaksoon ilmoittaudutaan viimeistään 10 päivää ennen tenttipäivää, ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan kirjallisuus sekä valitaan tenttipäivä.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

Opettaja: VTL Ismo Pohjantammi

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Opintojakso sisältyy Valtio-opin aineopintoihin 35 op, hallinnon ja organisaatoiden tutkimuksen linja (sivuaineopiskelijoille).