Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille valtio-opin opinnoista kiinnostuneille.

Opintojakson tavoitteena on antaa yleiskuva politiikan, maailmanpolitiikan sekä hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen eri tutkimussuuntauksista ja tutkimuskohteista. Opintojaksossa perehdytään näissä tutkimusperinteissä käytettäviin käsitteisiin ja teorioihin. Oppimistavoitteena on, että opiskelija ymmärtää politiikan, hallinnon ja organisaatioiden sekä maailmanpolitiikan tutkimuksen peruslähtökohdat ja pystyy soveltamaan näitä oppeja syvemmälle menevissä valtio-opin opinnoissa.

 

Tehtävien palautuspäivät ja keskusteluajankohdat:
1. Uusi politiikan ongelma tai jytkyvaaliohjelman (PS2011) läpiluku toisesta poliittisesta positiosta käsin. Tehtävä palautetaan 1.2. mennessä, aiheeseen liittyvä keskustelu: 2.2.-15.2.
2. Netistä valittu poliittinen voima ja sen ohjelma analyysin kohteena. Tehtävä palautetaan 15.2. mennessä, aiheeseen liittyvä keskustelu: 16.2.-1.3.
3. Mitä voit tehdä ja minkälaisia uusia instituutioita ja voimia tarvittaisiin, että kansainvälinen anarkia tulisi paremmin legistiimin sopimisen ja ratkaisujen pariin. Tehtävä palautetaan 1.3. mennessä, aiheeseen liittyvä keskustelu: 2.3.-15.3.
4a) Miten julkinen politiikka tulisi ideaalisti rakentaa ja miten byrokratiaa tulisi valvoa? tai 4b) Valtio-opillisen artikkelin analyysi annettujen kysymysten avuin. Tehtävä palautetaan 15.3., aiheeseen liittyvä keskustelu: 16.3.-29.3.

Verkkotentit: ke 1.4.15 klo 17-20, ke 6.5.15 klo 17-20, ma 8.6.15 klo 17-20

Opintomaksuun sisältyy kolme tenttikertaa.   Tutustu tenttiohjeisiin

Ilmoittaudu valitsemaasi tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Avoimen yliopiston Omat sivut-palvelussa.

Verkkokurssi, joka sisältää itsenäisesti tehtäviä tehtäviä ja keskustelutehtäviä. Kurssin päätyttyä kurssikirjallisuus tentitään verkkotentissä.

Opetus toteutetaan oppimisympäristö Moodlessa, jonka sivuille pääset tästä 20.1.2015 alkaen. Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen.

Lisätietoa verkko-opiskelusta.   

Heywood, Andrew: Politics . Fourth edition

Asteikolla: 0-5.
0-5: 0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Voit katsoa suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 18.11.2014 klo 10:00

Maksu 50 euroa
Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla verkkopankissa tai luottokortilla. Lisätietoa maksuista.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

Ilmoittautuminen opintojaksolle

 

 

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat  

 

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä saat käyttöösi mm. Moodle -oppimisympäristön, Flamman ja kirjaston sähköiset aineistot. Pääset kirjastotietokantoihin NELLI-portaalin kautta.

Saat käyttöluvan aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua.

Käyttäjätunnuksen aktivointi edellyttää henkilökohtaista tai vahvaa sähköistä tunnistamista . Jos aiempia opintojasi varten aktivoitu käyttäjätunnus on vanhentunut, aktivoi se uudelleen hakemalla uusi salasana.

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat käyttävät opinnoissa HY:n voimassaolevaa tunnusta.

 

Voit hyödyntää Flamman Opintoni- ikkunan kalenteria (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Jakson tiedot päivittyvät Flammaan noin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

yliopisto-opettaja, VTL Kari Paakkunainen

Opintojakso sisältyy valtio-opin perusopintoihin 25 op (sivuaineopiskelijoille) sekä yhteiskuntatieteiden perusopintoihin (valtio-oppi) 25 op. Opintojakson voi sisällyttää jompaan kumpaan em. opintokokonaisuuksista.
Lisätietoa yhteiskuntatieteiden perusopinnoista