Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa / 5 op
150 euroa / 10 op

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

IlMOITTAUDU TÄSTÄ 5 op

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 10 op

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille Johtamisen opinnoista kiinnostuneille. Opintojakso sisältyy Johtamisen perusopintoihin.

Suoritustapana on kirjallisuuskuulustelu tenttiakvaariossa.

Akvaariotentissä avautuvat ko. tentin kaikki kysymykset ja vastaat vain niihin, joiden tenttiin olet ilmoittautunut.

Tenttiakvaario on Porthanian salissa P224. Tentin voi käydä suorittamassa Porthanian aukioloaikoina (ma-pe klo 8-20). 1. Ohjeet ja kirjautuminen tenttiakvaariopalveluun:

http://blogs.helsinki.fi/tenttiakvaario/

1. Varaa ensin itsellesi tenttipäivä ja -tila tenttiakvaariosta. Linkki yllä.
2. Ilmoittaudu sen jälkeen tenttiin weboodissa. Weboodi-sivun (edellinen linkki) alalaidassa on ilmoittaudu tenttiin -kohta, jossa laitat rastin ilm. kohdan ruutuun. Tentti vahvistetaan automaattisesti ilmoittautumisesi jälkeen, joten siksi kannattaa ensin varata tila akvaariosta ja vasta sen jälkeen ilmoittautua weboodin kautta ja ilmoittaa kirjat, jotka aiot tentissä suorittaa. Muista ilmoittautua, koska se on ainoa tapa, jolla opettaja saa tiedon mitä kirjoja ja minkä laajuisen tentin olet suorittamassa. Ilmoittautuminen onnistuu vain, jos olet kirjautunut Weboodiin käyttäjätunnuksellasi.

Opintojakson kirjallisuus suoritetaan yhdellä kertaa. 8-10 op:n laajuisen kirjatentin saa kuitenkin jakaa kahteen suoritukseen, tästä on mainittava kummallakin kertaa weboodin tentti-ilmoittautumisen lomakkeessa samalla kun kerrot tentittävät kirjat

Tentti-ilmoittautumislomakkeessa on aina merkittävä lisätietoihin,mitkä kirjat olet tenttimässä.

Opintomaksuun sisältyy kolme tenttikertaa.
Ilmoittaudu
tenttiakvaarioon yllä olevan ohjeistuksen mukaan.

Moodle
Opintojaksolla on käytössä opetuksen tukena verkko-oppimisympäristö Moodle. Sivut ovat avautuneet: 15.9.2015

Löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta. Saat tiedot myös sähköpostitse.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

  • Frame J. Davidson : Project Management Competence: Building Key Skills for Individuals, Teams, and Organizations [ei lukua 8] (1 op)
  • Hofstede Geert & Hofstede Gert Jan : Cultures and Organizations. Software of the Mind. Intercultural Cooperation and Its Importance for Survival (Rev. and exp. 2nd ed. 2005) (2op)
  • Pollitt Christopher : The Essential Public Manager (2 op)
  • Sennett Richard : Työn uusi järjestys, Sennett Richard: Corrosion of Character tai Sennett Richard : När karaktären krackelerar: människan i den nya ekonomin (2 op, valitse em. kolmesta teoksesta vain yksi)
  • Tiihonen, Seppo: Ministeriön johtaminen (2 op)
  • Artikkelikokoelma Moodlessa (1-2 op): https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=5003)

A) Julkisen sektorin johtajuus hallinnon rakenteissa ja verkostoissa

B) Julkishallinnon johtamistavan reformit napoleonisen hallintotradition maissa

Kohdan B) artikkelit ovat saatavilla myös lehden International Journal of Public Sector Management Vol. 21 Numeron 2 sivulla:

http://www.emeraldinsight.com.libproxy.helsinki.fi/journals.htm?issn=0951-3558&volume=21&issue=2

Opintojakso arvostellaan numeroasteikolla 0-5.
0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet). Osasuoritukset ovat Moodlessa.

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Opiskelun taito -verkkosivuilta löytyy tukea ja materiaalia opiskelutaitojen kehittämiseen. Sivuilta löytyy vinkkejä tieteellisen tekstin lukemiseen ja kirjoittamiseen, tiedonhakuun sekä opintojen suunnitteluun.