Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.
Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. (Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.)

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Kuvaus

Opintojakso soveltuu yhteiskuntatieteellisistä opinnoista kiinnostuneille. Se on valtiotieteellisen tiedekunnan yhteiskuntatieteiden perusopintoja (25 op) kehitysmaatutkimuksen, käytännöllisen filosofian, poliittisen historian, sosiaali- ja kulttuuriantropologian, sosiaalityön, sosiologian, talous- ja sosiaalihistorian, viestinnän ja yhteiskuntapolitiikan oppiaineissa.

Kurssilla otetaan selvää erilaisista suomalaisen yhteiskunnan ilmiöistä tutkivan oppimisen keinoin. Opiskelijat ”jalkautuvat” yhteiskuntaan ja tekevät ryhmätyönä tutkielman valitusta aiheesta. Omakohtaisen tiedonkeruun ja tutkimuskirjallisuuden avulla pohditaan, mitä valittu kohde kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen muutoksista.

Tarkasteltava kohde tai ilmiö valitaan annetusta listasta, esimerkiksi leipäjono, nuorten työpaja, erilaiset asuinalueet, raastuvanoikeus, tosi-tv, uussuomalaisuus, verkkofoorumi jne.

Verkkoluennot + verkkotyöskentely +ryhmätyö + analyysitehtävä

Moodlesivut avautuvat ti 1.8.17

  • verkkoluento to 10.8. klo 17–18.30
  • ideapaperin palautus 20.8.17 ja verkkokeskustelu 21.8.-27.8.17
  • ohjausluento ma 28.8.17 klo 17-18.30
  • analyysitehtävän palautuspäivä 17.9.17
  • vertaisarviointi 18.9.-24.9.17

Opiskelun käytännönohjeita

Yhteiskuntatieteiden perusopinnot 25 op (kehitysmaatutkimus, käytännöllinen filosofia, poliittinen historia, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, sosiaalityö, sosiologia, talous- ja sosiaalihistoria, viestintä ja yhteiskuntapolitiikka).