Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75,00

Maksetaan ilmoittauduttaessa verkkomaksuna. Lisätietoa maksuista.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumis- ja maksuehdot. Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka, jos ryhmässä on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Kuvaus

Opintojaksolla tarkastellaan osuuskuntien erityispiirteitä liiketoiminnan tavoitteiden ja harjoittamisen näkökulmasta. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan osuuskuntien ominaispiirteitä ja niiden vaikutuksia erityisesti osuuskunnan hallintoon, päätöksentekoon ja markkinointiin sekä johtamiseen.

Opintojaksolla etsitään vastauksia siihen, miten osuustoiminnallisen yritysmallin ominaispiirteet vaikuttavat yrityksen tavoitteeseen, kaksoisluonteeseen, omistajuuteen, tuloksenjakoon, hallintorakenteeseen ja päätöksentekoon sekä markkinointiin ja johtamiseen. Tarkastelun kohteina ovat sekä suuret että pienet osuuskunnat.

Troberg, Eliisa (2014) Osuustoiminnan idea. Helsinki. Bofori Oy. http://issuu.com/pellervo/docs/osuustoiminnan-idea
Osuustoiminnan neuvottelukunta (2006): Vastuullista suomalaista omistajuutta. Osuustoiminnan neuvottelukunnan julkaisu pdf-tiedostona. Julkaisuista myös painettu versio vuonna 2006: http://www.pellervo.fi/kirjasto/text/Osuustoiminta%20vastuullista.pdf

Omistajuus ja hallinto osuustoiminnallisissa ja keskinäisissä yrityksissä http://www.pellervo.fi/kirjasto/text/omistajuus%20ja%20hallinto2011.pdf

Soveltuvin osin: Hiltunen, M., Hänninen, J., Ossa, J., Pättiniemi, P., Pötry, J., Tainio, J. & Troberg, E. (2009): Henkilöstöomisteinen yritys. Yhdessä yrittämällä menestykseen. Tietosanoma.

Välitehtävä (luentokysymykset ja itsenäisen oppimistehtävän suunnitelma) 30%, itsenäinen oppimistehtävä 60% ja toisen opiskelijan oppimistehtävän kommentointi 10%.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä.

Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella) tai tilaa tieto omaan sähköpostiisi (katso WebOodi-ohjeet). Osasuoritukset ovat Moodlessa.

Moodle
Opintojakso on verkkokurssi, joka toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä. Sivut avautuvat ennen opetuksen alkua. Lisätietoa verkko-opiskelusta.
Löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta. Saat tiedot myös sähköpostitse.

Toteuttaja
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus
Yhteystiedot ja aukioloajat
Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33, 1.krs

Kysy lisää oppiaineen opiskelusta lomakkeella.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus
Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Saat sillä käyttöösi yliopiston sähköisiä palveluita.
Käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tulevat sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Verkkokurssi

KTT Eliisa Troberg

Opintojakso on osa Osuustoiminnan ja yhteisötalouden perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.