Haluaisitko oppia tarkastelemaan uskonnollisia ja poliittisia ääriliikkeitä sekä niihin kytkeytyviä tunteita globaalissa maailmassa?

Tällä opintojaksolla syvennyt muun muassa terrorismin historiaan, vihan ja vallankäytön retoriikkaan, sukupuolittuneeseen väkivaltaan sekä netin vihaverkostoihin. Lisätietoa kuvauksessa.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
To 17.1.2019
16:15 - 19:30
To 24.1.2019
16:15 - 19:30
To 31.1.2019
16:15 - 19:30
To 7.2.2019
16:15 - 19:30
To 14.2.2019
16:15 - 19:30

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Opintojaksolla on maksuton kiintiö Helsingin yliopiston läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso on pakollinen osa Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmaa. Opintojakso kuuluu yhteisiin opintoihin. Se sopii myös muille kiinnostuneille.

Ei edeltävää osaamista koskevia vaatimuksia.

Jakson suoritettuaan opiskelija tuntee ajankohtaisiin globaaleihin poliittisiin ja uskonnollisiin ääri-ilmiöihin liittyvää tutkimusta. Opiskelija osaa analysoida ääriliikkeiden nostamaa tunteiden, väkivallan, terroritekojen ja vihapuheiden uhkaa demokratialle ja ihmisoikeuksille ja on harjaantunut tieteellisessä kirjoittamisessa.

Jaksolla tarkastellaan viestinnän tutkimuksen tai monitieteisestä näkökulmasta uskonnollisten ja poliittisten ääriliikkeitä sekä niihin kytkeytyviä tunteita globaalissa maailmassa. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa terrorismin historia, vihan ja vallankäytön retoriikka, sukupuolittunut väkivalta, kuoleman ja vihan ritualisoituminen ja netin vihaverkostot.

Eskjaer, Mikkel Fugl, & Hjarvard, S. & Mortensen, M. (toim. 2015) The Dynamics of Mediatized Conflicts. Peter Lang.
Pöyhtäri, R., Haara, P. & P. Raittila (2013) Vihapuhe sananvapautta kaventamassa http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirjat/vihapuhe-sananvapautta-kaventamassa

Opetuksen yhteydessä määriteltävä kirjallisuus

Asteikolla 0-5.

Luennot 20 t + essee + verkkotentti

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 16.01.2019. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan (kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso sopii useiden eri koulutusohjelmien opintoihin: viestintä, alue- ja kulttuurintutkimus. Opintojakso rekisteröidään sille koodille, jolle olet ilmoittautunut.

Opintojakso järjestetään yhteisopetuksena politiikan ja viestinnän koulutusohjelman kanssa.