HY/Opetusteknologiapalvelut

Opintojaksossa opiskelija tutustuu tiedon muokkaamisen ja esittämisen perusteisiin.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

15 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen ensimmäisen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta. HUOM! Viimeinen päivä ilmoittautua tälle opintojaksolle on 14.5.21 ilmoittautumiskatkon johdosta. Sen jälkeen ilmoittaudutaan kesän 2021 kurssille.

HUOM! Kurssin voi suorittaa Itseopiskelukurssilla tai Sparrauskurssilla, kurssi suoritetaan samassa Moodlessa. Ilmoittaudu jompaan kumpaan kursseista ja maksa opintomaksu vain kerran.

HY:n perustutkinto-opiskelijat suorittavat itseopiskelukurssin maksutta tiedekunnassa, lisätietoja:
https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/opiskelijan-digitaidot

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso kuuluu yleisopintoihin ja se on pakollinen kaikille alempaa korkeakoulututkintoa suorittaville. Opintojaksosta vastaa opetusteknologiapalvelut.

Seuraavissa Helsingin yliopiston koulutusohjelmissa suoritetaan DIGI-B Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot (1 op) -osion sijaan koulutusohjelman oma kurssi:

 1. Matemaattisten tieteiden kandiohjelmassa: TKT500031 Tietokone työvälineenä (Avoimessa yliopistossa AYTKT50003 Tietokone työvälineenä 1 op) tai MAT20016 Latex-kurssi
 2. Fysikaalisten tieteiden kandiohjelmassa: MAT20016 Latex-kurssi
 3. Kemian kandiohjelmassa: KEK405 Kemistin digitaidot
 4. Matematiikan, fysiikan ja kemian opettajan kandiohjelmassa: MFK-418 Aineenopettajan digitaaliset työkalut I
 5. Tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmassa: TKT500031 Tietokone työvälineenä -kurssi, Avoimessa yliopistossa AYTKT50003 Tietokone työvälineenä 1 op
 6. Lääketiede ja hammaslääketiede: DIGI-300M Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot – lääketiede (1 op)

Pakollinen edeltävä opintojakso: AYDIGI-500A Opiskelijan digitaidot: orientaatio (2 op) tai vastaava opintojakso (DIGI-A, DIGI-000A, DIGI-100A, DIGI-200A, DIGI-300A, DIGI-400A).

Opiskelija osaa valita oikean työvälineen tehtävää varten ja hallitsee kyseisen työvälineen peruskäytön. Opiskelija osaa lisäksi siirtää tietoa eri ohjelmien välillä.

Opintojaksossa opiskelija tutustuu tiedon muokkaamisen ja esittämisen perusteisiin.

Näyttökokeessa suoritettava opintojakson itseopiskelumateriaali (syventävät taidot, 1 op):

http://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/syventavat-taidot-tiedon-esittaminen/

Opintojakson suoritus perustuu verkosta löytyvään itseopiskelumateriaaliin. Opiskelija osoittaa opintojakson hyväksyttyyn suoritukseen vaadittavat tiedot ja taidot näyttökokeessa.

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty -asteikolla. Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää vähintään 70 % kokeen maksimipistemäärästä.

Opintojakso on verkkokurssi. Jaksoon ei kuulu opetusta. Suoritus perustuu lähtötasotesteihin sekä verkkotenttiin.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu ma 21.9.2020.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Tenttipäivät:

 • 30.10.20
 • 30.11.20
 • 29.1.21
 • 26.2.21
 • 31.3.21
 • 30.4.21
 • 31.5.21

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua! Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainituista tenttipäivistä 3 kpl.

 • Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (kuten pidennetty vastausaika), ilmoita tarpeesta hyvissä ajoin ja viimeistään 10 päivää ennen tenttiä. Lue lisää: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville.
 • Mikä haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opettajaan kurssin Moodlessa hyvissä ajoin, viimeistään 10 päivää ennen tenttiä. Lue lisää: Tentit
 • Tenttiin on mahdollista saada ruotsinkieliset tenttikysymykset. Niiden tarpeesta tulee ilmoittaa opettajalle hyvissä ajoin ja viimeistään 10 päivää ennen tenttiä. Lue lisää: Tentit
 • Lisätietoa ja ohjeita: Tentit

Jos olet yliopiston perustutkinto-opiskelija ja suoritat kurssia Avoimessa yliopistossa: jos sinulla on pääsy myös koulutusohjelmasi Opiskelijan digitaidot -Moodle-alueelle, pidä huoli siitä, että suoritat kaikki lähtötasotestit ja näyttökokeen täällä Avoimen yliopiston Moodlessa. Jos suoritat testejä tai kokeen jossain muussa Moodlessa, joudut tekemään ne uudelleen Avoimen yliopiston Moodlessa. Muista Moodleista ei siirry suoritustietoja Avoimen yliopiston Moodleen ja muilla Moodle-alueilla tehtyjä suorituksia ei huomioida Avoimen yliopiston kurssilla.

Kai Korpimies

Opintojakso on jälkimmäinen osa kurssista Opiskelijan digitaidot (3 op). Lisäksi suoritetaan opintojakso AYDIGI-500A Opiskelijan digitaidot: orientaatio (2 op).