Alan asiantuntijoiden uudistunut luentosarja tarjoaa katsauksen talouspolitiikan klassikkoteorioihin.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.
Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Soveltuu kaikille taloustieteestä, poliittisesta taloudesta sekä klassikkotutkijoiden markkinoiden poliittista merkitystä tai muuttamista koskevista ajatuksista kiinnostuneille.

Opintojaksolla perehdyt taloustieteen oppihistoriaan ja poliittiseen talouteen sekä näiden murroksiin sekä valtavirtatalousteorian vaihtoehtoihin, ei-toteutuneisiin polkuihin ja kritiikkiin. Opintojakson luennot, dokumentit ja materiaalit suoritettuasi tunnet aiheen keskeiset klassikkoparadigmat, vanhojen ja modernien klassikkojen talouden ja markkinoiden jäsennystavat. Näin taloustiede ja –teoria reflektoidaan suhteessa muihin yhteiskuntatieteisiin ja arvo- ja politiikkakäsityksiin, joilla on merkitystä talouden tulkinnassa ja tutkimuskohteen ymmärtämisessä.

Opintojakso arvostellaan asteikolla 0-5.

Luentotallenteet + essee + temaattinen luentopäiväkirja

Päiväkirjan ja esseen palautuspäivät: 25.6.; 23.7.;13.8. ja 17.9.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 27.5.2018

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.