Kuva:Pixabay

Opintojakso on täynnä, tarjoamme vapautuvia paikkoja jonottajille. Jaksolle voi tulla mukaan 2.6.2020 asti

Opintojaksolla perehdytään taloustieteen peruskäsitteisiin ja ajattelutapaan.

Oletko kiinnostunut siitä kuinka analyyttisia työkaluja voi hyödyntää taloudellisten ja yhteiskunnallisten kysymysten ymmärtämiseen? Mitä ovat mikro- ja makrotalous?

Tällä jaksolla perhdyt taloustieteen peruskäsitteisiin ja ajattelutapaan. Jakso sopii kaikille taloustieteestä kiinnostuneille!

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Aloitusluento järjestetään verkossa Zoom-palvelun avulla.

Aloitustapaamisessa käydään lävitse kurssin käytännön asioita ja moodle-sivustoa. Osallistuminen ei ole pakollista, mutta auttaa opiskelijoita pääsemään alkuun kurssilla.

Seurataksesi luentoa tietokoneelta et tarvitse erillisiä ohjelmistoasennuksia, vaan voit liittyä luennolle selaimessa kutsulinkin kautta: (Moodlessa)
Suositeltavat selaimet: Chrome.

Älypuhelimella voit seurata verkkoluentoa lataamalla Zoom-sovelluksen. Syötä latauksen jälkeen sovellukseen Meeting ID (ID Moodlessa).

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ke 6.5.2020
16:30 - 18:00

Muiden yliopistojen opiskelijoiden ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittaudu täyttämällä ilmoittautumislomake (Ilmoittaudu-painike ja "ilman tunnusta" -ilmoittautuminen), täytä tieto omasta yliopistostasi sekä opiskelijanumerosi.

Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta hetken kuluttua automaattiviestin, jossa on mm. linkki opintojaksosi tietoihin.
Saat ilmoittautumista seuraavana päivänä ohjeen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen aktivointiin.

HUOM! Voit suorittaa jakson ilman Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, jolloin tunnusta ei tarvitse aktivoida. Voit käyttää oman yliopistosi tunnusta Moodle-kirjautumiseen.

Moodle-linkki: https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=38228
Saat kurssiavaimen ennen jakson alkua.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

maksuton (0 euroa). Lisätietoja.

Opintojakso on poikkeuksellisesti maksuton kaikille osallistujille.Tervetuloa mukaan!

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua, muutos: jaksolle ilmoittautuminen 25.3.2020 klo 12:00. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Oletko kiinnostunut siitä kuinka analyyttisia työkaluja voi hyödyntää taloudellisten ja yhteiskunnallisten kysymysten ymmärtämiseen? Mitä ovat mikro- ja makrotalous?

Tällä jaksolla perhdyt taloustieteen peruskäsitteisiin ja ajattelutapaan. Jakso sopii kaikille taloustieteestä kiinnostuneille!

Opintojakson aikana tutustutaan mikro- ja makrotaloustieteen perusteisiin,

Opintojakso on osa Taloustiede sivuaineena -opintoja.

Opintojakson suorittaneet ymmärtävät taloustieteen peruskäsitteitä ja taloustieteen ajattelutapaa, markkinoiden ja taloudellisten instituutioiden toimintaa sekä makrotaloustieteen peruskäsitteitä. Lisäksi he tuntevat mikrotaloustieteen tutkimusteemoja ja tuloksia.

Opintojakso on johdanto taloustieteeseen. Se esittelee taloustieteen menetelmiä jäsentää yhteiskuntaa ja taloudellista käyttäytymistä. Opintojakson tavoitteena on herättää opiskelijan kiinnostus taloustieteen opiskeluun ja opettaa kuinka analyyttiset työkalut ovat hyödyllisiä taloudellisten ja yhteiskunnallisten kysymysten ymmärtämiseksi. Opintojakson aihealueeseen kuuluvat mm. talouden mallinnus, resurssien allokaatio, yritysten päätöksenteko sekä epätäydellinen kilpailu. Lisäksi analysoidaan kuluttajien käyttäytymistä, markkinoiden toimintaa ja makrotaloustieteen peruskäsitteitä.

Asteikolla 0 - 5.

Kurssin kokonaisarvionti koostuu mikrotaloustieteen (50%) ja makrotaloustieteen (50%) verkkotenteistä. Läpipääsyyn vaaditaan 50% kokonaispisteistä.

Tenttien lisäksi kurssilla ei ole perinteisiä harjoitustehtäviä vaan kunkin videoluennon jälkeen on muutamia aihealueeseen liittyviä kertaavia kysymyksiä.

Aloitusluennot 2 t + videotallenteet 34 t + laskutehtävät + verkkotentit (mikro- ja makrotaloustieteen osuus).

Aloitusluento 6.5.20 klo 16.30-18 (välitetään Zoom-palvelun kautta. Ei tallenneta, mutta diat saatavilla oppimisympäristössä)
Osallistuminen ei ole pakollista, mutta auttaa opiskelijoita pääsemään alkuun kurssilla.

Jaksolle voi tulla mukaan 2.6.2020 asti

Mikrotaloustieteen osuus: 6.5.-3.6.2020
verkkotentti ke 3.6.2020 klo 17-19

Makro-osuus 4.6.-8.7.2020
verkkotentti ke 8.7.2020 klo 17-19

Uusintatentit ke 26.8.2020 klo 17-19 ja ke 7.10.2020 klo 17-19

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa.

Katso myös erillinen ohje muiden yliopistojen opiskelijoille.

Helsingin yliopiston sekä Avoimen yliopiston omat opiskelijat: Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Suoritukset kirjataan Helsingin yliopiston opintohallintojärjestelmään. Näet suoritustiedot kirjautumalla pankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palveluun. Opiskelijat huolehtivat itse avoimessa yliopisto-opetuksessa suorittamiensa opintojen hyväksiluvusta omissa yliopistoissaan.