Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Jaksolla ei järjestetä lähiluentoja.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen kurssin Moodlen avautumista. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Kuvaus

Opintojakso on valinnainen ja suunnattu kaikille kasvatustieteellisistä teemoista ja oppimisesta kiinnostuneille.

Opintojakson tavoitteena on monialaisesti ymmärtää lapsuuden kehitystä, kehitykseen sisältyviä mahdollisuuksia, riskitekijöitä ja kehityksen hitautta sekä aikuisten vastuuta lapsen kehityksen ja kasvun tukijana.

Opintojakso sisältää teemoja kasvun ja kasvatuksen iloista ja riskeistä sekä mahdollisuuksista ja vastuusta, jotka nousevat lapsen luonnollisen kehityksen ja aikuisten todellisuuden välisistä jännitteistä.

Opintojakson arviointi on hyväksytty/hylätty.

Verkkoluennot (reaaliaikaiset) ja verkkoluentoihin ja kirjallisuuteen perustuva kirjallinen tehtävä

Verkkoluennot järjestetään klo 17.00–18.30. Jokaisen luennon päätteeksi on mahdollisuus keskusteluun, kommentteihin ja kysymyksiin klo 18.30–19. Verkkoluennoille voi osallistua verkossa reaaliaikaisesti (ks. opinto-ohjelman kohta Aikataulu). Luentojen tallenteet ovat saatavilla verkko-oppimisympäristö -Moodlessa opintojakson ajan.

Ohjelma:

Ma 24.8.2020 klo 17-19: Vanhempien masentuneisuuden vaikutus lapsen psykososiaaliseen kehitykseen, LL, Psykiatriaan erikoistuva lääkäri Johanna Pietikäinen


To 27.8.2020 klo 17-19: Itseohjautuvuus ja aivojen kehitys, Pst, FT, Aino Saarinen

Ti 1.9.2020 klo 17-19:

Kasvatustyylien yhteys 5- vuotiaan lapsen ADHD-piirteisiin, LL Hanna Huhdanpää

Äiti - vauva suhteen kehitys ja taaperon emotionaaliset ongelmat, KT Erja Rusanen

Ti 8.9.2020 klo 17-19: Uni ja lapsen psykososiaalinen kehitys, Lastenpsykiatrian erikoislääkäri, dosentti Juulia Paavonen

Peruttu:To 10.9.2020 klo 17-19: Elektroninen media ja viisivuotiaan lapsen psyyke, VTM Janette Niiranen. Uusi ajankohta ma 14.9. klo 17-19.

Opintojakson verkko-oppimisympäristö Moodle avautuu 24.8.2020.

Linkin ja kurssiavaimen Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kirjallisen tehtävän palautus 28.9.2020 mennessä opintojakson verkkoympäristö-Moodleen.

Opintojakso on osa kasvatustieteiden koulutusohjelmien yhteisiä valinnaisia opintoja.